Parkeren, verkeer en vervoer Parkeren Parkeren Betaald parkeren en parkeervergunningen Parkeergarages in Amersfoort Openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten Gehandicaptenparkeerkaart Touringcars, in- en uitstappen en parkeren Parkeernormen Nieuw parkeerbeleid Praten over parkeren In gesprek met Amersfoort Nieuw parkeerbeleid Fietsers Fiets verwijderd? Fietsenstallingen in Amersfoort Aanvraag ontheffing speedpedelec Ontheffing fietsen met beperking Onderwerpen Duurzaam maken openbare straatverlichting Tot en met 2028 vervangen we de huidige straatverlichting. We plaatsen energiezuinige LED-lampen terug. Ook kijken we waar we met minder lantaarnpalen toch goed kunnen verlichten. Dat bespaart geld en energie en is goed voor de natuur. Onderhoud van openbare wegen en paden Gemeente Amersfoort beheert ruim 7.300 vierkante kilometer verharde openbare wegen en paden. Op deze pagina lees je hoe we die onderhouden. Openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten In Amersfoort vind je op veel plaatsen openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten. Je kunt hier alleen parkeren als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Gehandicaptenparkeerkaart Als je moeite hebt met lopen, kun je misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze parkeerkaart mag je in Amersfoort op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. Ook in gebieden waar een parkeervergunning nodig is. Alleen in parkeergarages moet je betalen. Meld jouw straat aan voor de proef Leefstraat De ‘Leefstraat’ is een proef van de gemeente. In een Leefstraat richten bewoners tijdelijk hun straat zelf in. Zo ontstaat er ruimte om elkaar te ontmoeten, kunnen kinderen rustig op straat spelen en zijn de straten of is een deel van de straat autovrij. Werk aan de weg Bekijk welke wegwerkzaamheden er de komende periode zijn en wat dit betekent voor het verkeer in de stad. Parkeernormen Een parkeernorm is een getal dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen nodig zijn. Bijvoorbeeld 1,7 parkeerplaats per woning. Bekeuringen en foto’s opvragen Heb je een boete gekregen in de autoluwe binnenstad, Texelstraat of Hogeweg en wil je een foto van de overtreding ontvangen? Lees dan de onderstaande informatie en vraag de foto aan via het digitale formulier. Nieuwe manier van bekeuringen uitschrijven Vind je een rood, oranje of blauw kaartje achter jouw voorruit? Dan is Gemeente Amersfoort daarvan de afzender. Per 1 oktober starten de handhavers met een nieuwe manier van bekeuringen uitschrijven. Oplaadpunten elektrische auto's Bekijk waar je oplaadpunten voor elektrische auto’s vindt in de openbare ruimte van de gemeente. Je leest ook hoe je zelf een oplaadpunt in de openbare ruimte kunt aanvragen. De autoluwe binnenstad De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Dat betekent dat er zo min mogelijk auto’s door de binnenstad rijden. Deelvervoer Amersfoort groeit. Er komen steeds meer fietsen, scooters en auto's in de stad. Het wordt drukker, is er minder parkeerplek en minder ruimte voor groen. Deelvervoer is een oplossing!
Duurzaam maken openbare straatverlichting Tot en met 2028 vervangen we de huidige straatverlichting. We plaatsen energiezuinige LED-lampen terug. Ook kijken we waar we met minder lantaarnpalen toch goed kunnen verlichten. Dat bespaart geld en energie en is goed voor de natuur.
Onderhoud van openbare wegen en paden Gemeente Amersfoort beheert ruim 7.300 vierkante kilometer verharde openbare wegen en paden. Op deze pagina lees je hoe we die onderhouden.
Openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten In Amersfoort vind je op veel plaatsen openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten. Je kunt hier alleen parkeren als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt.
Gehandicaptenparkeerkaart Als je moeite hebt met lopen, kun je misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze parkeerkaart mag je in Amersfoort op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. Ook in gebieden waar een parkeervergunning nodig is. Alleen in parkeergarages moet je betalen.
Meld jouw straat aan voor de proef Leefstraat De ‘Leefstraat’ is een proef van de gemeente. In een Leefstraat richten bewoners tijdelijk hun straat zelf in. Zo ontstaat er ruimte om elkaar te ontmoeten, kunnen kinderen rustig op straat spelen en zijn de straten of is een deel van de straat autovrij.
Werk aan de weg Bekijk welke wegwerkzaamheden er de komende periode zijn en wat dit betekent voor het verkeer in de stad.
Parkeernormen Een parkeernorm is een getal dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen nodig zijn. Bijvoorbeeld 1,7 parkeerplaats per woning.
Bekeuringen en foto’s opvragen Heb je een boete gekregen in de autoluwe binnenstad, Texelstraat of Hogeweg en wil je een foto van de overtreding ontvangen? Lees dan de onderstaande informatie en vraag de foto aan via het digitale formulier.
Nieuwe manier van bekeuringen uitschrijven Vind je een rood, oranje of blauw kaartje achter jouw voorruit? Dan is Gemeente Amersfoort daarvan de afzender. Per 1 oktober starten de handhavers met een nieuwe manier van bekeuringen uitschrijven.
Oplaadpunten elektrische auto's Bekijk waar je oplaadpunten voor elektrische auto’s vindt in de openbare ruimte van de gemeente. Je leest ook hoe je zelf een oplaadpunt in de openbare ruimte kunt aanvragen.
De autoluwe binnenstad De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Dat betekent dat er zo min mogelijk auto’s door de binnenstad rijden.
Deelvervoer Amersfoort groeit. Er komen steeds meer fietsen, scooters en auto's in de stad. Het wordt drukker, is er minder parkeerplek en minder ruimte voor groen. Deelvervoer is een oplossing!