Fietsenstallingen in Amersfoort

Algemeen

Kom je op de fiets naar de stad, zet je fiets dan op een daarvoor bestemde plek: in stalling, vak of rek. Zo houden we onze stad leefbaar en toegankelijk voor bezoekers, bewoners en hulpdiensten.

Fietsenstallingen in de binnenstad

Op verschillende plekken in de stad kun je je fiets parkeren:

Je kan in de meeste fietsenstallingen ook je e-bike opladen, je banden oppompen of naar het toilet. Kijk voor alle faciliteiten en openingstijden op de website van ParkeerService.

Kaart van bewaakte en gratis fietsenstallingen in het centrum van Amersfoort

Fietsenstallingen bij stations

Bij de NS vind je alle informatie over (bewaakte) fietsenstallingen bij station Amersfoort Centraal, Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst. De eerste 24 uur zijn gratis.

Je kunt je fiets bij station Amersfoort Centraal ook plaatsen in de rekken:

  • bij de ingang van het station aan de Barchman Wuytierslaan
  • bij het Smallepad
  • aan het Piet Mondriaanplein (aan de achterkant van het station)

Fietsrekken en -vakken

Naast de bewaakte fietsenstallingen kun je je fiets neerzetten in 1 van de vele fietsenrekken of -vakken rond de winkelstraten.

Altijd in het rek

Plaats je (brom-, snor- of bak)fiets altijd in het rek of het daarvoor bestemde parkeervak. Zo voorkom je dat je fiets wordt weggehaald.

Deelfietsen en -scooters

Voor deelfietsen en deelscooters gelden andere regels om ze te parkeren. Deze kunnen namelijk niet overal geparkeerd worden. In de binnenstad en bij de stations mag je alleen in parkeervakken (zogenoemde hubs) parkeren. In de app van de aanbieder zie je waar je de deelfiets of -scooter wel en niet mag parkeren.

Kijk op de deelvervoerpagina voor alle vaste hubs en meer informatie.