Ik zoek een woning

Algemeen

Ben je op zoek naar een huur- of koopwoning in Amersfoort? Bekijk de stappen die je kunt nemen en waar je rekening mee moet houden. Voor starters, gezinnen, stellen, senioren of mensen met een zorgvraag.

Huren in Amersfoort

Sociale huur

Verdien jij per jaar maximaal € 47.699,- (eenpersoonshuishouden 2024) of € 52.671,- (meerpersoonshuishouden 2024)? Dan kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning. De 3 woningcorporaties in Amersfoort hebben het grootse aanbod sociale huurwoningen:

Om te reageren op een woning van een corporatie, moet je ingeschreven staan bij Woningnet (regio Eemvallei). Dat kan via de website van Woningnet. Bij elke beschikbare woning zie je wat de kans is dat jij die woning kunt krijgen (zeer hoog tot zeer laag). Dat ligt bijvoorbeeld aan hoe lang je staat ingeschreven en of je urgentie hebt of niet. 

Voor studenten

Ben je student of ga je studeren in Amersfoort? Kijk dan eens op de website van SSH.

Vrije huursector

De vrije huursector is wat minder overzichtelijk dan de sociale huurmarkt.

Via woningcorporaties

Huurwoningen tussen de € 879,66 en € 1.100,- (prijspeil 2024) worden aangeboden via woningcorporaties. Dit zijn woningen in het zogenoemde 'middensegment'. Kijk voor meer informatie op:

Particuliere huurwoningen

In Amersfoort zijn veel particuliere verhuurders die woningen verhuren in het middensegment en hoger. Je kunt onder meer in contact komen met een verhuurder via:

Ook veel makelaars bieden huurwoningen aan. Een overzicht van de Amersfoortse makelaars staat op de website van NVM makelaars en de website van VBO Makelaars.

Nog meer informatie over huren in Amersfoort? Lees meer op de pagina Huren in Amersfoort.

Kopen in Amersfoort

Zoek je een koopwoning? Dan is het in ieder geval handig een zoekprofiel aan te maken op de website van Funda. Kijk daarnaast eens naar de volgende tips:

  • Volg op Facebook alle Amersfoortse makelaars. Het aanbod is daar eerder te vinden dan op Funda.
  • Gebruik sociale media. Veel particulieren linken hun aanbod door via Twitter, Facebook of Instagram.
  • Doe zelf een oproep via sociale media, via je eigen netwerk of misschien wel via een persoonlijke brief in de buurt waar je graag zou willen wonen.
  • Sommige woningcorporaties verkopen soms ook (tegen scherpe prijzen) woningen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Portaal.
  • Ken je het woningaanbod in Vathorst al? Kijk op vathorst.nl/aanbod.
  • Kom je er zelf niet uit? Soms is het handig een aankoopmakelaar in te schakelen. Kijk voor een overzicht op de website van NVM makelaars of de website van VBO Makelaars.

Nieuwbouw in Amersfoort

Zoek je een nieuwbouwwoning? Kijk dan eens naar de woningbouwprojecten van de gemeente. Of ga naar de website Nieuwbouw Amersfoort.