Proef: kamers (ver)huren in huurwoning

Algemeen

Er is een groot tekort aan passende huurwoningen. Gemeente Amersfoort begint daarom een proef voor het project Samen Thuis. Dat gebeurt samen met woningcorporatie de Alliantie, zorginstelling Kwintes en De Rustplek. Huurders bij de Alliantie die een kamer over hebben, kunnen die maximaal een jaar verhuren aan iemand anders. Dat kan een oplossing zijn voor mensen die dringend een dak boven hun hoofd nodig hebben, zonder dat zij naar de maatschappelijke opvang hoeven. Voor de huurder van de Alliantie is het een kans om een kamer die anders leegstaat een doel te geven en daar wat aan te verdienen.

Wil je huren?

Ben je al lange tijd op zoek naar een huurwoning maar kun je door de krapte op de markt niks vinden? Kun je ook niet (meer) bij vrienden of familie terecht? Dan biedt Samen Thuis jou een tijdelijke oplossing om met een dak boven je hoofd verder te zoeken naar een eigen woning.

Wil je verhuren?

Ben je een huurder bij de Alliantie, heb je een kamer over en kun je wel wat extra inkomen gebruiken? Dan kun je jouw extra kamer verhuren aan iemand anders. Zo help je iemand, terwijl je er zelf ook nog op vooruit gaat.

Hoe het werkt

Je kunt je aanmelden als huurder of als verhuurder. Je kunt je ook samen aanmelden als duo, met de Alliantie-huurder en de gasthuurder. De plaatsing van gasthuurders bij Alliantie-huurders gebeurt niet zomaar. De Rustplek bespreekt eerst samen met de Alliantie-huurder de mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Kwintes selecteert mensen die in aanmerking komen om tijdelijk te huren. Ook helpen Kwintes en De Rustplek bij kennismakingsgesprekken en het opstellen van huisregels.

Aanmelden en meer info

Aanmelden als huurder of als verhuurder voor Samen Thuis kan via de website Samen Thuis. Hier vind je ook meer informatie en de voorwaarden om je in te schrijven.