Duurzaam ondernemen

Algemeen

Ondernemers kunnen veel bijdragen aan de verduurzaming van Amersfoort. Verduurzaming kan ook veel voordelen bieden.

Duurzaamheid in Amersfoort

In Amersfoort werken we aan het verminderen van CO₂ en afval. We besparen energie en onderzoeken waar we met zon, wind, water en andere natuurlijke bronnen nieuwe energie kunnen opwekken. Stap voor stap willen we huizen en bedrijfspanden aardgasvrij verwarmen en vervoer uitstootvrij maken.

We gaan ook steeds zuiniger en zorgvuldiger om met grondstoffen. Ook passen we onze leefomgeving en gebouwen aan om de gevolgen van een veranderend klimaat op te vangen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van jouw onderneming? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact op. Of kijk op het platform AmersfoortDuurzaam.nl voor voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.

Netwerken

Amersfoort heeft veel ondernemers en inspirerende netwerken. Neem eens een kijkje op de website van het Amersfoort Business Team. Daar vind je ook alle bedrijfsnetwerken uit Amersfoort.

Verder is er het Duurzaam Netwerk Amersfoort. Dit netwerk richt zich op duurzaam ondernemen in Amersfoort. Voor meer informatie mail je naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl.