Duurzaam ondernemen

Algemeen

Ondernemers kunnen veel bijdragen aan de verduurzaming van Amersfoort. Verduurzaming kan ook veel voordelen bieden.

Duurzaamheid in Amersfoort

In Amersfoort werken we aan het verminderen van CO₂ en afval. We besparen energie en onderzoeken waar we met zon, wind, water en andere natuurlijke bronnen nieuwe energie kunnen opwekken. Stap voor stap willen we huizen en bedrijfspanden aardgasvrij verwarmen en vervoer uitstootvrij maken.

We gaan ook steeds zuiniger en zorgvuldiger om met grondstoffen. Ook passen we onze leefomgeving en gebouwen aan om de gevolgen van een veranderend klimaat op te vangen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van jouw onderneming? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact op. Of kijk op het platform AmersfoortDuurzaam.nl voor voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.

Gratis hulp bij het financieren van verduurzaming

Amersfoortse ondernemers en bedrijven krijgen gratis hulp van subsidieadviesbureau Erac bij financiering voor verduurzaming.

Ten eerste bieden zij een helpdesk voor oriënterende vragen over subsidies voor verduurzaming op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Bijvoorbeeld vragen over de financieringsmogelijkheden voor een verduurzamingsmaatregel, over een specifieke subsidieregeling, het aanvragen van een subsidie of het verantwoorden van een toegekende subsidie. 

Ook bieden zij gratis een maatwerktraject bestaande uit een intakegesprek, financieringsadvies en hulp bij het voorbereiden van een aanvraag. Denk bij een financieringsadvies aan een overzicht van kansrijke subsidies specifiek voor jouw bedrijf en verduurzamingsplannen en aan inzicht in wat je nodig hebt om aan de subsidievoorwaarden te kunnen voldoen.

E-mail: subsidiehelpdesk@erac.nl

Telefoon: 088 452 71 00 (maandag tot en met donderdag 09.00 - 17.00)

Netwerken

Amersfoort heeft veel ondernemers en inspirerende netwerken. Neem eens een kijkje op de website van het Amersfoort Business Team. Daar vind je ook alle bedrijfsnetwerken uit Amersfoort.

Verder is er het Duurzaam Netwerk Amersfoort. Dit netwerk richt zich op duurzaam ondernemen in Amersfoort. Voor meer informatie mail je naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl.