Subsidie Sport en Bewegen

Een leven lang sporten en bewegen voor alle Amersfoorters. Dat is waar we als stad voor gaan. Sport- en beweegevenementen en investeringen in sportvoorzieningen helpen daarbij. Iedere organisatie of vereniging die een bijdrage wil leveren aan sport en bewegen in Amersfoort kan hiervoor subsidie aanvragen. Inwoners die subsidie willen aanvragen kunnen dit samen oppakken met een sportvereniging of organisatie.

Overzicht subsidies

Download de infographic voor een schematisch overzicht van de subsidies Sport en Bewegen. Voor elke activiteit of investering moet een aparte aanvraag worden ingediend.

Subsidie activiteiten sport en bewegen

Organisatoren van activiteiten met een duidelijk begin en eind, die meer Amersfoorters laten sporten of bewegen, kunnen subsidie ontvangen. Het kan dan gaan om het starten van een laagdrempelig beweegaanbod, de organisatie van een sportevenement of het ontwikkelen van een nieuw sport- of beweegaanbod voor een sportclub. Maar denk ook aan het tot stand brengen van samenwerking tussen partijen in de sport of het creëren van een sportief programma voor een openbare sportplek.

Meer informatie en aanvragen: Subsidie activiteiten sport en bewegen

Subsidie investeringen sport en bewegen

Sport- en beweegaanbieders zonder winstoogmerk kunnen subsidie ontvangen voor investeringen die zorgen dat meer mensen mee gaan doen aan sport- en beweegactiviteiten. Bijvoorbeeld met toegankelijkere accommodaties of door een bestaande accommodatie zo aan te passen dat meer sporters er gebruik van maken. Maar denk ook aan duurzame sportmaterialen waarmee mensen veilig en volwaardig kunnen sporten.

Meer informatie en aanvragen: Subsidie investeringen sport en bewegen

Het Sport- en Beweegakkoord van Amersfoort

Doel

Het doel van het Amersfoorts Sport- en beweegakkoord is dat iedereen in Amersfoort met plezier kan sporten en bewegen. Meer inclusie, verduurzaming en vergroting van toegankelijkheid in de sport.
Een ambitie die inmiddels door ruim 100 lokale sportorganisaties, maatschappelijke instellingen en de gemeente Amersfoort wordt onderschreven. 

Sport- en beweegakkoord, bijdrage aanvragen

Sportaanbieders en andere organisaties in de stad die zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel, kunnen een aanjaagpremie aanvragen voor activiteiten die hieraan bijdragen. 
Hieronder staat de link naar het Sport- en Beweegakkoord.

Om de aanvraagmogelijkheid laagdrempelig te houden, is het niet noodzakelijk elk thema volledig te verantwoorden. Gebruik het aanvraagformulier (via onderstaande rode button) als indicatie van mogelijke onderdelen in jouw projectaanvraag en verwerk de onderdelen die voor jouw project relevant zijn.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met sportakkoord@sro.nl.
 

Stimuleringsregeling Sport en beweegakkoord infographic

Contact

Vragen over subsidies (behalve Sport- en Beweegakkoord)? Neem contact op met Dursun Batman door te bellen met 033 469 4613.