Omgevingsvergunning voor bouwen en verbouwen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Meestal heeft u daarvoor een omgevingsvergunning nodig. Wanneer u gaat bouwen of verbouwen, gelden er sowieso bepaalde regels. Dat zijn regels die in het bestemmingsplan staan, bouwtechnische regels en regels over het uiterlijk van gebouwen. Ook moet u uw buren betrekken bij uw plannen.

Of u een vergunning nodig heeft, kunt u checken bij het Omgevingsloket. Het aanvragen van een vergunning kunt u ook bij het Omgevingsloket.

Bestemmingsplannen kunt u inzien via de pagina Informatie over bestemmingsplannen.

Welke regels er aan het uiterlijk van uw gebouw verbonden zijn, leest u op de pagina Welstand.

Contact

Weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft? zijn uw plannen nog niet concreet? Heeft u andere algemene of open vragen over de verbouwing? Dan kunt u contact opnemen via vergunningenloket@amersfoort.nl. Wij nemen dan contact met u op. Wilt u liever bellen? Dan kunt u ons iedere werkdag 's ochtend tussen 9.00 – 12.30 uur bereiken via telefoonnummer 14033 en vragen naar een medewerker van de afdeling vergunningverlening.

Vooraf bespreken

U kunt uw plannen ook van te voren met ons bespreken. Bijvoorbeeld wanneer u wil weten of u op toestemming kunt rekenen of welke stappen u het beste kunt zetten richting een vergunningaanvraag voor een concreet plan.

Om u daarbij het beste te kunnen helpen, vult u vooraf een intakeformulier in.

INTAKE RUIMTELIJKE INITIATIEVEN

Aan het behandelen van een intakeformulier zijn kosten verbonden. 0,15% van de bouwkosten, met een minimum van € 220,- en maximaal € 1.500,-. Lees meer over de mogelijke vervolgstappen.

Wanneer u gaat verbouwen, moet u uw buren daarbij betrekken. Lees meer over het betrekken van uw buren en andere belanghebbenden.

Dakkapel

Wilt u alleen een vergunning voor een dakkapel? Die aanvraag behandelen we snel

Omgevingsvergunning voor een dakkapel