Wijzigingen doorgeven

Algemeen

Veranderingen in je situatie moet je doorgeven als je een bijstandsuitkering krijgt. Bijvoorbeeld een ander adres, een nieuw rekeningnummer, inkomsten, een vakantie of verblijf in het buitenland.

Veranderingen doorgeven

Geef een verandering in je situatie zo snel mogelijk aan ons door. Dat is belangrijk omdat het invloed kan hebben op (de hoogte van) je uitkering. Laat het in ieder geval zo snel mogelijk weten als een van de volgende dingen voor jou telt:

  • veranderingen in je persoonlijke, financiële of gezinssituatie
  • verblijf in het buitenland
  • als je werk hebt gevonden (of meer of minder gaat werken/verdienen)
  • als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen of een opleiding wilt gaan volgen
  • alle andere zaken die van invloed kunnen zijn op je recht op een uitkering
  • kijk voor specifieke situaties die je moet doorgeven in het Spelregelboekje

Online doorgeven

Geef je wijziging(en) online door. Je hebt daarvoor DigiD nodig.

Dit wijzigingsformulier is alléén voor wijzigingen die van invloed kunnen zijn op (de hoogte van) je uitkering. Hiermee kun je geen wijzigingen doorgeven die te maken hebben met gemeentelijke belastingen, zoals het wijzigen van je automatisch incasso of rekeningnummer. Ga daarvoor naar Belasting betalen via automatische incasso.

Invullen

Doorgeven met wijzigingsformulier

Je kunt de wijziging ook doorgeven met het gele wijzigingsformulier. Dat kun je krijgen van je klantmanager. Stuur het formulier naar: 

Gemeente Amersfoort
Uitkeringsadministratie
Antwoordnummer 972
3800 VB Amersfoort
(geen postzegel nodig)

Dit wijzigingsformulier is alléén voor wijzigingen die van invloed kunnen zijn op (de hoogte van) je uitkering. Hiermee kun je geen wijzigingen doorgeven die te maken hebben met gemeentelijke belastingen, zoals het wijzigen van je automatisch incasso of rekeningnummer. Ga daarvoor naar Belasting betalen via automatische incasso.

Inkomsten doorgeven

Als je inkomsten hebt, geef je die iedere maand via de mail door aan jouw medewerker van de uitkeringsadministratie. Doe dit zo snel mogelijk, zodat je aanvullende uitkering snel in orde is.

Vakantie doorgeven

Vakantie of verblijf op een ander adres, geef je door aan je klantmanager. Minimaal een week voordat je weggaat. Lees er meer over op de pagina Vakantie of verblijf in het buitenland doorgeven. Daar kun je je vakantie direct doorgeven.