Belasting betalen via automatische incasso

Algemeen

Je kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Je geeft de gemeente toestemming om het geld van je rekening af te schrijven. Dit gebeurt dan in 10 termijnen. Wil je geen automatische incasso, dan betaal je in 2 termijnen.

Wanneer automatische incasso

Automatische incasso is mogelijk voor:

  • onroerendezaakbelasting
  • afvalstoffenheffing
  • rioolheffing
  • hondenbelasting
  • reclamebelasting

Betalen via automatische incasso kan alleen als het totale bedrag op het aanslagbiljet niet hoger is dan € 20.000,-. Is het aanslagbedrag hoger dan € 20.000,- dan heb je maar 1 termijn.

Automatische incasso aanvragen

Let op! vanwege onderhoud aan de digitale belastingbalie is het van 28 mei (17.00 uur) tot 24 juni alleen mogelijk om gegevens in te zien. Gegevens wijzigen, bezwaar maken, incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten en een hond aan- of afmelden is via de digitale balie dus tijdelijk niet mogelijk. Lees op deze pagina wat je wel kunt doen als je nu iets wilt regelen. 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 033.

Een machtiging automatisch incasso regel je snel en eenvoudig via belastingbalie.amersfoort.nl. Je geeft een doorlopende machtiging af via je eigen bank. Voor de digitale balie heb je DigiD nodig.

Aanvragen

Automatische incasso stoppen

Via belastingbalie.amersfoort.nl kun je de doorlopende machtiging voor automatisch incasso ook intrekken. Heb je een bezwaarschrift ingediend? Zet je automatische incasso nooit stop zolang het bezwaar loopt. Eventueel te veel betaalde bedragen krijg je later teruggestort.

Ander rekeningnummer voor incasso

Ook een rekeningnummer wijzigen voor de automatisch incasso kan via belastingbalie.amersfoort.nl.

Machtiging per post doorgeven

Lukt het niet om je machtiging digitaal aan ons door te geven? Je kunt ons ook machtigen met het Formulier machtigen of opheffen automatisch incasso. Dat formulier kun je hieronder downloaden.

Print het formulier uit en stuur het in een envelop (zonder postzegel) op naar de gemeente:

Gemeente Amersfoort
Team Invordering
Antwoordnummer 79
3800 VB Amersfoort

Of scan het ondertekende formulier en mail het naar belastingen@amersfoort.nl.

Het komt voor dat het formulier na downloaden niet goed leesbaar toont. Als je het formulier liggend uitprint, is de tekst wel goed leesbaar.

Dit machtigingsformulier is niet geschikt om een machtiging die digitaal is afgegeven stop te zetten of te wijzigen. Dat kan alleen via belastingbalie.amersfoort.nl.