Vrijwilligerswerk

Algemeen

Amersfoort kan niet zonder vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar bij de vele evenementen en het brede aanbod aan cultuur. Zij helpen bij sportclubs en gaan langs bij mensen die aanspraak, hulp of ondersteuning nodig hebben. Zodat iedereen mee kan doen. Wil je je vrijwillig inzetten voor de inwoners en de stad? Er zijn veel mogelijkheden.

Indebuurt033

Indebuurt033 co├Ârdineert alle diensten rond vrijwilligerswerk. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Bijvoorbeeld door trainingen aan te bieden en advies te geven aan organisaties.

Vrijwilligersvacaturebank

Op zoek naar een leuke en passende vrijwilligersfunctie? Neem dan een kijkje in de vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033: vrijwilligers.indebuurt033.nl.

Zoek je als organisaties vrijwilligers? Dan kun je hier zelf een account aanmaken en vacatures plaatsen.

VrijwilligersAcademie

Om vrijwilligerswerk nog leuker te maken, kan iedere vrijwilliger uit Amersfoort terecht bij de VrijwilligersAcademie. Daar worden trainingen aangeboden. Die zijn vaak gratis. Ga naar de VrijwilligersAcademie op de website van Indebuurt033.

Advies en ondersteuning organisaties

Indebuurt033 biedt ondersteuning en advies aan vrijwilligersorganisaties. Zo geven zij informatie over bijvoorbeeld de vrijwilligersverzekering. Of over de regeling om een Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers aan te vragen. Lees meer over de mogelijkheden voor organisaties op de website van Indebuurt033.

Vragen of ondersteuning nodig?

Heb je als vrijwilliger een vraag of heb je ondersteuning nodig? Kijk voor meer informatie op de website van Indebuurt033, stuur een e-mail naar VA@indebuurt033.nl of bezoek een van de informatiewinkels van Indebuurt033.