Een vergunning aangevraagd, en nu?

Algemeen

Je hebt een omgevingsvergunning aangevraagd. Wat gebeurt er daarna? Lees welke stappen jouw aanvraag doorloopt.

Zo werkt het

Stappenplan

Actief

Intake

Actief

Jouw aanvraag komt terecht bij een casemanager. Hij of zij behandelt de aanvraag en is jouw aanspreekpunt bij vragen.

Binnen 2 weken neemt de casemanager contact met je op. Let op: door de drukte halen we deze termijn helaas niet altijd. Hij of zij laat geeft dan een eerste reactie op je aanvraag. Ook hoor je welke procedure voor je aanvraag geldt. Dat kan de procedure van 8 weken zijn, van 12 weken of de uitgebreide procedure van 26 weken.

Tot slot publiceren we jouw aanvraag op de website van de Rijksoverheid.

Actief

Controle

Actief

Daarna controleren we of jouw aanvraag compleet is. Op de website van de Rijksoverheid kun je zelf controleren wat er voor jouw aanvraag nodig is. Er zijn 2 uitkomsten mogelijk:

  1. Je aanvraag is niet compleet. Je krijgt dan de tijd om de missende informatie. De casemanager belt je om dit met je te bespreken. De behandeltermijn van je aanvraag wordt verlengd met de tijd die nodig is om de informatie aan te leveren.
  2. Je aanvraag is compleet. We gaan verder met de beoordeling van je aanvraag.
Actief

Beoordeling

Actief

Is je aanvraag compleet? Dan controleren we of jouw aanvraag voldoet aan:

Daarna bellen we je over de uitkomst. Er zijn 3 situaties mogelijk:

  1. Jouw aanvraag voldoet aan de eisen. Je kunt een vergunning krijgen.
  2. Jouw aanvraag voldoet niet aan de eisen, maar wel als je deze op bepaalde punten aanpast. We spreken met je af wat nodig is en voor welke datum je de aanpassing doet. De behandeltermijn van jouw aanvraag verandert in dit geval niet.
  3. Jouw aanvraag voldoet niet aan de eisen en kan niet worden aangepast. Je kunt geen vergunning krijgen.
Actief

Akkoord

Actief

Voldoet je aanvraag aan de eisen? Dan krijg je een vergunning. Je ontvangt ons besluit per e-mail. Verder publiceren jouw aanvraag op de website van de Rijksoverheid.

Het kan gebeuren dat het ons niet lukt je aanvraag op tijd af te handelen. Dan kunnen we de behandeltermijn verlengen met maximaal 6 weken. 

Actief

Start bezwaartermijn

Actief

Het kan gebeuren dat je het niet eens bent met ons besluit. Dan kun je binnen 6 weken bezwaar maken. Ook anderen kunnen bezwaar maken tegen een besluit. We nemen deze alleen in behandeling als zij belanghebbende zijn.

Is de bezwaartermijn van 6 weken voorbij en is er geen bezwaar ingediend? Dan is ons besluit definitief ('onherroepelijk').