Werk aan onze groeiende stad

Een leefbare, veilige en gezonde leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Dat is waar we aan werken binnen het fysiek domein. Amersfoort groeit hard, en we willen dat dat duurzaam gebeurt. Samen met collega’s uit verschillende vakgebieden bedenken, ontwikkelen, realiseren én onderhouden we de stad. Je werkt bij Gemeente Amersfoort in een compacte organisatie aan interessante en complexe opgaves en projecten.

Actuele vacatures

We zoeken regelmatig nieuwe collega’s voor het werk in ons fysiek domein. Hieronder vind je de vacatures die op dit moment open staan. Staat jouw vacature er niet tussen? Stel een job-alert in.

Werken aan grote opgaven  

Amersfoort groeit, naar verwachting tot 180.000 inwoners in 2040. De stad is volop in ontwikkeling, en we staan voor grote opgaven - zoals de bouw van 1.000 nieuwe woningen per jaar en de transitie naar groene energie. En ook op het gebied van verkeer en (duurzame) mobiliteit, gebiedsontwikkeling en -beheer, duurzaamheid en circulariteit gebeurt er veel. 

'Bij de ontwikkeling van een nieuwe wijk werk je vanuit een ongeschreven blad en maakt je van helemaal niets iets: van de straten en parken tot aan het riool. Doel is te zorgen dat iedereen zo prettig mogelijk kan leven en wonen in Amersfoort.'

 - Andries, projectmanager

Foto van een man met op de achtergrond de Onze Lieve Vrouwetoren

Vertrouwen en verantwoordelijkheid 

In Amersfoort werk je aan grootstedelijke opgaven, in een compacte organisatie. Onze schaalgrootte en ligging zijn uniek. We hebben stevige duurzame en sociale ambities, een belangrijke regionale positie en we staan voor grote transities. Tegelijk zijn we plat georganiseerd en kennen we elkaar persoonlijk. Dat maakt dat je snel kunt schakelen. Je krijgt hier veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, en ruimte om je werk op jouw manier te doen. 

'Hoe kan je de openbare ruimte zo goed mogelijk benutten zodat inwoners zich er prettig voelen? Met die bril kijk ik naar mijn projecten. Erg leuk is dat ik bij Gemeente Amersfoort veel direct contact heb met inwoners. De buurt denkt echt mee, en ik zie de mensen voor wie ik het doe. Bovendien voelt Amersfoort aan als een compacte organisatie, terwijl de projecten groot en interessant zijn.'

-    Laura, projectmanager 

Portretfoto van een jonge vrouw, ergens in Amersfoort

Met de stad, voor de stad 

Alles wat we doen, doen we voor én met de stad. Je werkt hier in een groter netwerk van inwoners, ondernemers, vrijwilligers, onderwijs en partnerorganisaties. In zo’n complexe omgeving iets van de grond krijgen is best een uitdaging, maar wel een met de mooiste resultaten. 

'Als projectmanager werk je vanaf het definiëren van de eisen en wensen tot de uitvoering aan een project, we zijn samen met de andere partijen bij alle onderdelen betrokken. Je weet waar keuzes op zijn gebaseerd, waardoor de rest van het proces soepeler verloopt.'

-    Jo, projectmanager

Poserende man die voor een bouwplaats staat, ergens in Amersfoort

Voorbeelden van onze projecten 

We kijken naar wat je deed en wat je graag doet en wilt doen. Van daaruit gaan we de samenwerking aan.

Ludwig, teammanager