Markten

Op vrijdag is de warenmarkt op de Hof, de bloemenmarkt is dan te vinden op het Lieve Vrouwekerkhof. Zaterdags zijn beide markten op de Hof. Op deze pagina vindt u ook informatie over andere markten in Amersfoort.

Overzicht markten

Hof

Vrijdagmorgen: warenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur.

Zaterdag: bloemenmarkt en warenmarkt van 9.00 tot 17.00 uur.

Lieve Vrouwekerkhof

Vrijdagmorgen: bloemenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur

Eemplein

Vrijdag: Boeren Bio markt. Het gaat om 4 ondernemers. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.

Kattenbroek

Donderdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op de Beurs. Bij het winkelcentrum staan 70 kramen en verkoopwagens. Meer informatie op de Facebookpagina.

Hoogland

Woensdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op het Kraailandhof. Op de wijkmarkt staan 40 marktkramen en verkoopwagens.

Snuffelmarkt op het Eemplein of Grote Koppel

Diverse zaterdagen: Snuffelmarkt van 8.30 tot 15.30 uur. Meer informatie over het kopen van een plaatsbewijs, data en locaties vind je op de pagina Snuffelmarkt.

Marktgeld

Voor een standplaats op een markt in Amersfoort betaal je marktgeld. De rekening is voor degene met de vergunning op zijn naam. Hoeveel je betaalt, ligt aan het aantal vierkante meters dat je gebruikt en of je een dagplaats, standwerkplaats of vaste standplaats huurt.

Dagplaatsen

Een aanvraag voor een vergunning voor een dagplaats op de markt doe je bij de marktmeester. Je meldt je bij aanvang van de markt bij de marktmeester. Vervolgens wijst hij je een plaats toe of wordt er geloot.

Veiligheid op de markt

Op de warenmarkt komen veel mensen samen en er wordt gewerkt met installaties en apparaten die elektriciteit en gas verbruiken. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. In de handreiking Veiligheid op de markt vind je een overzicht van te treffen maatregelen om risico’s te voorkomen.

Verordening fysieke leefomgeving Amersfoort

Bekijk de Verordening Fysieke leefomgeving Amersfoort.

Themamarkt of braderie

Wil je een themamarkt of braderie organiseren? Dan heb je een vergunning nodig:

Contact marktmeesters

033 469 5070

marktenhaven@amersfoort.nl

Het marktkantoor is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoekadres

Hof 2
3811 CJ Amersfoort