Markten

Vanaf 6 november zijn de Amersfoortse markten weer in zijn geheel terug in het centrum. Op vrijdag is de warenmarkt op de Hof, de bloemenmarkt is dan te vinden op het Lieve Vrouwekerkhof. Zaterdags zijn beide markten op de Hof. In deze corona-tijd doen de marktkooplieden er alles aan om hun werk veilig te doen. Houd afstand, maak ruimte, let op elkaar en volg de aanwijzingen. En let op: op de markt zélf mag u tijdelijk ook niet eten of drinken.

Kijk voor de meest actuele informatie op de webpagina Actuele informatie corona.

Overzicht markten

Hof

Vrijdagmorgen: warenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur.

Zaterdag: bloemenmarkt en warenmarkt van 9.00 tot 17.00 uur.

Lieve Vrouwekerkhof

Vrijdagmorgen: bloemenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur

Eemplein

Vrijdag: Boeren Bio markt. Het gaat om 4 ondernemers. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.

Kattenbroek

Donderdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op de Beurs. Bij het winkelcentrum staan 70 kramen en verkoopwagens. Meer informatie op de Facebookpagina.

Let op: op de markt zélf mag u tijdelijk ook niet eten of drinken.

Hoogland

Woensdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op het Kraailandhof. Op de wijkmarkt staan 40 marktkramen en verkoopwagens.

Let op: op de markt zélf mag u tijdelijk ook niet eten of drinken.

Snuffelmarkt

Diverse zaterdagen: Snuffelmarkt van 8.30 tot 15.30 uur. Zelf spullen verkopen, data en locaties: meer over de Snuffelmarkt.

Marktgeld

Voor een standplaats op een markt in Amersfoort betaalt u marktgeld. De rekening is voor degene met de vergunning op zijn naam. Hoeveel u betaalt, ligt aan het aantal vierkante meters dat u gebruikt en of u een dagplaats, standwerkplaats of vaste standplaats huurt.

Dagplaatsen

Een aanvraag voor een vergunning voor een dagplaats op de markt doet u bij de marktmeester. U meldt zich bij aanvang van de markt bij de marktmeester. Vervolgens wijst hij u een plaats toe of wordt er geloot.

Veiligheid op de markt

Op de warenmarkt komen veel mensen samen en er wordt gewerkt met installaties en apparaten die elektriciteit en gas verbruiken. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. In de handreiking Veiligheid op de markt vindt u een overzicht van te treffen maatregelen om risico’s te voorkomen.

Verordening fysieke leefomgeving Amersfoort

Bekijk de Verordening Fysieke leefomgeving Amersfoort.

Themamarkt of braderie

Wilt u een themamarkt of braderie organiseren? Dan heeft u een vergunning nodig:

Contact marktmeesters

033 469 5070

marktenhaven@amersfoort.nl

Het marktkantoor is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Bezoekadres

Hof 2
3811 CJ Amersfoort