Markten

Algemeen

Op vrijdag is de warenmarkt op de Hof. De bloemenmarkt is dan op het Lieve Vrouwekerkhof. Zaterdags zijn beide markten op de Hof. Daarnaast zijn er nog andere markten in in Amersfoort.

Let op: centrummarkten naar het Eemplein

In verband met Spoffin verplaatsen de vismarkt, bloemenmarkt en warenmarkt op vrijdag 24 augustus van de binnenstad naar het Eemplein. Op zaterdag 25 augustus 2024 is de warenmarkt op dat plein. 

Overzicht markten

Hof

  • Vrijdagmorgen: warenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur.
  • Zaterdag: bloemenmarkt en warenmarkt van 9.00 tot 17.00 uur.

Lieve Vrouwekerkhof

Vrijdagmorgen: bloemenmarkt van 8.00 tot 13.00 uur.

Eemplein

Vrijdag: Boeren Bio markt. Het gaat om 4 ondernemers. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.

Kattenbroek

Donderdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op de Beurs. Bij het winkelcentrum staan 70 kramen en verkoopwagens. Meer informatie op de Facebookpagina van markt Kattenbroek.

Hoogland

Woensdagmorgen: wijkmarkt van 8.00 tot 13.00 uur op het Kraailandhof. Op de wijkmarkt staan 40 marktkramen en verkoopwagens.

Snuffelmarkt (rommelmarkt)

Verschillende zaterdagen in het jaar: Snuffelmarkt van 8.30 tot 15.30 uur op het Eemplein of de Grote Koppel. Meer informatie over de mogelijkheden om zelf spullen te verkopen, data en locaties vind je op de pagina Snuffelmarkt.

Marktgeld

Voor een standplaats op een markt in Amersfoort betaal je marktgeld. De rekening is voor degene met de vergunning op zijn naam. Hoeveel je betaalt, ligt aan het aantal vierkante meters dat je gebruikt en of je een dagplaats, standwerkplaats of vaste standplaats huurt.

Aanvragen

Je vraagt een standplaatsvergunning aan met het Aanvraagformulier Standplaatsvergunning. Dat formulier kun je hieronder downloaden.

Print het uit en vul het in. Stuur het daarna naar:

Gemeente Amersfoort
College van Burgemeesters en wethouders
Afdeling Woon- en Werkklimaat / Markt & Haven
Postbus 4000
3800 EA Amersfoort

Of scan het ingevulde formulier en mail het naar: marktenhaven@amersfoort.nl.

Aanvraagformulier standplaatsvergunning

Dagplaatsen

Een aanvraag voor een vergunning voor een dagplaats op de markt doe je bij de marktmeester. Je meldt je bij aanvang van de markt bij de marktmeester. Vervolgens wijst hij je een plaats toe of wordt er geloot.

Veiligheid op de markt

Op de warenmarkt komen veel mensen samen en er wordt gewerkt met installaties en apparaten die elektriciteit en gas verbruiken. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. In de handreiking Veiligheid op de markt vind je een overzicht van maatregelen die je moet nemen om risico’s te voorkomen.

Verordening fysieke leefomgeving Amersfoort

Themamarkt of braderie

Wil je een themamarkt of braderie organiseren? Dan heb je een vergunning nodig:

Contact

Neem voor meer informatie contact op met het marktkantoor. Dat kan telefonisch via 033 469 5070 of door een e-mail te sturen naar marktenhaven@amersfoort.nl.

Het marktkantoor is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Bezoekadres is Hof 2 in Amersfoort.