Gevonden voorwerpen

Algemeen

Heb je een voorwerp gevonden? Laat het ons weten.

Melden gevonden voorwerp

Gevonden voorwerpen bewaren of afgeven?

Je kunt een gevonden voorwerp afgeven bij de receptie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, of zelf bewaren. De gevonden voorwerpen worden door ons geregistreerd op de website verlorenofgevonden.nl. Veel voorwerpen komen op die manier terug bij de eigenaar. De gemeente probeert zelf actief een verloren voorwerp te matchen met een gevonden voorwerp.

  • Voor voorwerpen met een waarde onder de € 450,- geldt dat je na drie maanden eigenaar kunt worden van het voorwerp. Je moet het voorwerp dan wel thuis bewaren. Geef je het af bij de receptie van de gemeente? Dan heb je hier geen recht op.
  • Voor voorwerpen met een waarde boven de € 450,- geldt dat je na een jaar eigenaar kunt worden. Heb je het voorwerp bij ons afgegeven, dan moet je zelf na een jaar contact met ons opnemen.
  • Als je een gevonden voorwerp zelf bewaart ben je verplicht om te zorgen voor het onderhoud (indien van toepassing). Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven. Als de rechtmatige eigenaar zich meldt, moet deze de gemaakte onderhoudskosten en kosten voor opsporing van de eigenaar binnen een maand vergoeden. Als de eigenaar niet op tijd betaalt, wordt de beheerder van het gevonden voorwerp de eigenaar.

Bijzondere regels

Voor een aantal gevonden voorwerpen, gelden bijzondere regels:

Rijbewijzen en reisdocumenten

Deze documenten mag je niet thuis bewaren, maar moet je altijd naar ons brengen of opsturen. Je kunt het gevonden document brengen bij de receptie van de gemeente of gratis opsturen naar:

Gemeente Amersfoort
Afd. Burgerzaken
Antwoordnummer 3
3800 VB Amersfoort

Sleutels

Ook als je sleutels gevonden hebt, kun je dit melden via het meldingsformulier. De gevonden sleutel wordt dan automatisch geregistreerd op de website verlorenofgevonden.nl. Wij registreren de sleutels die bij de receptie worden afgegeven niet.

Fietsen

Heb je een fiets aangetroffen in de openbare ruimte en ervaar je hier overlast van? Maak hier een melding van bij de gemeente.

Overzicht gevonden voorwerpen

Wil je weten of je verloren voorwerp gevonden is? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl.