Geld voor jouw idee

Algemeen

Hé jonge creatieve maker! Heb je een goed idee? En heb je geld nodig om dat uit te kunnen voeren? Lees dan vooral verder.

Impuls Jongerencultuur

Jonge mensen zitten vaak vol goede ideeën. En goede ideeën maken de stad stukken mooier. Daar maakt Gemeente Amersfoort daar extra geld voor vrij. Met de subsidieregeling Impuls Jongerencultuur Amersfoort willen we toffe plannen en mooie ideeën uit laten voeren. Een skatepark als alternatief voor een hangplek? Een kunstproject op school om zwerfaval in de buurt aan te pakken Een dansvoorstelling tegen eenzaamheid? Alles kan. Jouw idee, onze portemonnee. 

Een decoratieve afbeelding met de tekst: Hé jonge cultuurtijger, er is budget voor jouw ding.

De spelregels

Natuurlijk stellen we eisen aan jou en je project. Zo moet het project iets te maken hebben met kunst en cultuur in de vrije tijd en moet het absoluut bestemd zijn voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar. Personen kunnen tot maximaal € 3.000,- aanvragen. Voor stichtingen en verenigingen ligt die grens op € 30.000,-. Ben je nog geen 18 en wil je subsidie aanvragen? Dan hebben we een handtekening van een ouder of verzorger nodig. Meer weten? Op Overheid.nl lees je er alles over.

Aanvragen

Als persoon kun je je aanvraag indienen tot 23 september 2024. Vraag je namens een vereniging of stichting aan? Dan kun je je aanvraag van 12 februari tot 18 maart 2024 indienen. Aanvragen kan op de Overheid.nl.

Aanvragen

Beoordelen

Elke aanvraag wordt beoordeeld op kwaliteit en toegankelijkheid. Ook kijken we of het idee voldoende aansluit bij onze ambities en criteria. Je leest er meer over op Overheid.nl.

Waar wacht je nog op?

Hoe maak jij Amersfoort leuker, mooier en beter voor jongeren? We kijken uit naar je ideeën. Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar cultuur@amersfoort.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de regeling, het aanvragen en de afhandeling op de pagina Impuls Jongerencultuur Amersfoort.