Toegankelijke zorg en ondersteuning

In Amersfoort vinden we het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, mee kan doen in onze stad. Samen met partnerorganisaties zorgen we voor laagdrempelige hulp en ondersteuning, voor wie dat nodig heeft, bij voorkeur in de wijk. Een team ervaringsdeskundigen voorziet de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies op verschillende thema’s, waaronder de toegankelijkheid van zorg. Indebuurt033 is een belangrijke ondersteunende organisatie, waar u voor al uw vragen naar toe kan gaan of contact mee op kunt nemen.

Toegankelijke zorg en ondersteuning

Via de gemeente kunt u hulp vinden op de pagina Zorg en ondersteuning.

Heeft u vragen over noodzakelijke aanpassingen aan uw woning? Wilt u hulpmiddelen aanvragen? Heeft u vragen over vervoer of wilt u een pas voor de regiotaxi aanvragen? Bel dan met de afdeling zorg van gemeente Amersfoort op het nummer 14033. Vraag naar de gemeente Amersfoort, afdeling Zorg. Wij helpen u graag verder.

In Amersfoort zijn er vele organisaties om u te helpen met hun dienstverlening. Dat kan zowel voor zorg, als hulp met uw administratie, wijkvervoer, sociale contacten, burenhulp, relaties, hulpmiddelen, opkomen voor uw belangen, opleiding, onderwijs, werk, dagbesteding en woonsituatie zijn. Om de weg naar deze organisaties te vinden is de sociale kaart een handig hulpmiddel.

IndeBuurt033 is te vinden bij u in de buurt en voor iedere inwoner van Amersfoort. Hier kunt u terecht met al uw vragen. Voor juridische vragen, vragen over geldzaken, opvoeding, vrijwilligerswerk, boodschappenhulp, activiteiten en ontmoeting met buurtbewoners. Kijk gerust op de website van IndeBuurt033 voor de wijkwinkels en hulp en ondersteuning en voor activiteiten in Amersfoort of bij u in de buurt.

Hulp, zorg en ondersteuning

Heeft u ondersteuning of hulp nodig? Er zijn verschillende organisaties in de stad die u kunnen helpen. Weet u niet bij wie u moet zijn?

Wij kijken hoe u zo snel mogelijk passende ondersteuning kunt krijgen. Als u het fijner vindt om iemand persoonlijk te spreken, kunt u naar een informatiewinkel van Indebuurt033

Ook interessant

Zorg en ondersteuningIndeBuurt033RegelhulpPersoonsgebonden budgetSociale kaartToegankelijk Amersfoort