Wooncoaches in Amersfoort

Algemeen

Een wooncoach helpt je bij het vinden van een woning die het beste aansluit op jouw woonwensen en persoonlijke situatie.

Wooncoach voor 55-plussers

Jouw wensen en behoeften voor wonen en zorg zijn van invloed op het soort woning en de locatie die het beste bij jou passen. De wooncoach brengt jouw mogelijkheden in kaart. Iedere Amersfoorter van 55 jaar of ouder die overweegt om te verhuizen naar een kleinere, meer geschikte woning, kan hulp inschakelen van een wooncoach. Bijvoorbeeld omdat jouw (koop- of huur)woning te groot is geworden, traplopen (op termijn) een obstakel wordt of je dichter bij voorzieningen of (klein)kinderen wilt wonen.

Wooncoach voor huurders in een sociale huurwoning (corporaties)

Huurders van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie kunnen hulp krijgen van de wooncoach. De wooncoach kan helpen bij en adviseren over:

  • het in kaart brengen en vervullen van jouw woonwensen
  • inzichtelijk maken wat een verhuizing voor jou kan betekenen, ook op financieel gebied
  • de inschrijving en jouw profiel op Woningnet
  • zoeken naar en reageren op geschikte woningen
  • de verschillende doorstroomregelingen
  • het vinden van instanties voor andere vragen, zoals hulp bij het onderhouden van de tuin of een aanpassing in jouw woning

Contactgegevens wooncorporaties

Wooncoach voor woningeigenaren en huurders vrije sector

Per 1 juni 2021 is een proef gestart met een wooncoach voor woningeigenaren of huurders in de vrije sector van 55 jaar en ouder. Heb je een grote woning van minimaal 4 kamers en wil je misschien kleiner of gelijkvloers gaan wonen? De wooncoach kijkt naar jouw individuele woonwensen en -mogelijkheden en helpt je bij de keuze voor opnieuw kopen of huren.

Soorten hulp

De wooncoach kan je helpen met:

  • het in beeld brengen van jouw verhuiswensen en inventariseren welke hulp je daarbij kunt gebruiken
  • welke keuzes je hebt voor wonen (al dan niet met zorg)
  • een eerste inventarisatie van jouw inkomens- en vermogenspositie en je op basis daarvan adviseren om voor een huur- of koopwoning te kiezen
  • doorverwijzing naar andere professionele partijen en zorgen voor een goede overdracht

Omdat ieder mens uniek is en elke situatie anders, is de begeleiding van de wooncoach maatwerk. Ben je benieuwd of de wooncoach jou kan helpen? Neem dan contact op:

Maximaal 50 inschrijvingen

Vanwege het succes van deze regeling heeft de gemeente het maximumaantal inschrijvingen verhoogd van 25 naar 50. Deze dienst wordt gratis aangeboden door Gemeente Amersfoort.