Studietoeslag

Door een lichamelijke of psychische beperking kan werken naast je studie lastig zijn voor jou. Een bijbaantje om geld te verdienen lukt dus niet. Daarom kunnen we je een steuntje in de rug bieden. Een maandelijks bedrag: de Studietoeslag.

Studietoeslag

Kan jij 'ja, dat klopt' antwoorden op alle voorwaarden? Het enige wat jij dan hoeft te doen, is het aanvraagformulier Studietoeslag invullen:

Twijfel je? Bel dan de gemeente Amersfoort via telefoonnummer 14 033.

Voorwaarden Studietoeslag

  • Je kunt door een structurele lichamelijke of psychische arbeidsbeperking niet werken naast de studie. Maar je hebt wel mogelijkheden om (in de toekomst) mee te doen in het arbeidsproces.
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je woont in Amersfoort of Leusden en bent daar ook ingeschreven.
  • Je volgt een opleiding waarbij je recht hebt op studiefinanciering op grond van de Wet studiefinanciering (Wsf) of een basistoelage op grond van de Wet Tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten (WTOS).
  • Je hebt geen inkomsten uit werk.
  • Je hebt niet te veel vermogen (bankrekening, spaarrekening, aandelen, obligaties, auto, etc.). Maximaal € 6.225 voor een alleenstaande of € 12.450 voor een alleenstaande ouder of een gezin (bedragen per 1 januari 2020).

Om te bepalen of je wel of niet kunt werken naast je studie vragen we onafhankelijk advies. Ben je al in het doelgroepenregister opgenomen, dan is het advies niet nodig. We toetsen de voorwaarden als je aanvraag binnen is.

Met ingang van 1 januari 2020 is de Studietoeslag 300 euro per maand.

Aanvragen Studietoeslag

Vul het aanvraagformulier Studietoeslag zo snel mogelijk in:

Dan ontvang je de toeslag – na goedkeuring – al bij de start van je studiejaar. Wil je het formulier liever per post ontvangen? Bel dan de gemeente Amersfoort via telefoonnummer 14 033.

Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier?

Heb je wat hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Kom dan langs bij het Jongerenloket.