Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen

De gemeente wil graag dat iedereen kan sporten of aan culturele activiteiten kan meedoen. Daarom geeft de gemeente een bijdrage van €90,- aan volwassenen (18 jaar en ouder) met een laag inkomen.

Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen

Wat?

De bijdrage voor sport en cultuur is €90,-. U kunt het geld gebruiken voor:

  • een lidmaatschap van een sportclub, muziekvereniging of een culturele cursus.
  • kaartjes voor of abonnement op theater- of bioscoop, bibliotheekabonnement, ov-kaart of museumkaart.

Vanaf eind maart kunt u een aanvraag doen: zie ook het kopje 'Aanvragen'.

Voor wie?

De regeling is er voor volwassenen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • u bent 18 jaar of ouder
  • u woont in Amersfoort
  • uw (gezins)inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm. In de tabel van bijstandsnormen kunt u dit bedrag opzoeken.
  • uw (gezamenlijke) vermogen is niet hoger dan wat u voor de bijstand mag hebben. Uw vermogen is uw bezittingen (bankrekening, spaarrekening, aandelen, obligaties, auto, etc.) vermindert met uw schulden. U vindt het bedrag in het schema van bijstandsnormen.

Aanvragen

U heeft een bijstandsuitkering

Bent u al klant bij Werk en inkomen (de sociale dienst)? Dan heeft u als het goed is al een brief van de gemeente ontvangen over de bijdrage. Heeft u nog geen brief gehad of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met uw klantmanager. Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de bijdrage heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen van de Belastingdienst.

U heeft nog geen bijstandsuitkering

Bent u nog geen klant bij Werk en inkomen (de sociale dienst)?

Via Geldcheck033 kunt u checken of u recht hebt op een bijdrage voor sport of cultuur. Ga voor de check naar:

GELDCHECK033

Heeft u DigiD, dan kunt u de bijdrage voor sport en cultuur hier ook direct aanvragen. U kunt de bijdrage voor sport en cultuur één keer per kalenderjaar krijgen.

Wilt u het formulier liever handmatig invullen en opsturen? Bel ons dan via telefoonnummer 14 033 en wij zorgen ervoor dat u het formulier snel per post krijgt.

Vragen

Heeft u nog vragen? Bel ons dan via het telefoonnummer 14 033.

Meer mogelijkheden bij een laag inkomen

De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Bekijk de regelingen.