Toegankelijke zorg en ondersteuning

Algemeen

In Amersfoort vinden we het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, mee kan doen in onze stad. Samen met partnerorganisaties zorgen we voor laagdrempelige hulp en ondersteuning, voor wie dat nodig heeft, bij voorkeur in de wijk. Een team ervaringsdeskundigen voorziet de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies op verschillende thema’s, waaronder de toegankelijkheid van zorg. Indebuurt033 is een belangrijke ondersteunende organisatie, waar je voor al je vragen naar toe kan gaan of contact mee op kunt nemen.

Hulp en ondersteuning

Woningaanpassing, hulpmiddelen en vervoer

Heb je vragen over noodzakelijke aanpassingen aan je woning? Wil je hulpmiddelen aanvragen? Heb je vragen over vervoer of wil je een pas voor de regiotaxi aanvragen? Bel dan met het team zorg van Gemeente Amersfoort via nummer 14 033. Vraag naar Gemeente Amersfoort, team Zorg. Wij helpen je graag verder.

Sociale kaart

In Amersfoort zijn veel organisaties om je te helpen met hun dienstverlening. Dat kan zowel voor zorg, als hulp met je administratie, wijkvervoer, sociale contacten, burenhulp, relaties, hulpmiddelen, opkomen voor je belangen, opleiding, onderwijs, werk, dagbesteding en woonsituatie zijn. Om de weg naar deze organisaties te vinden is de sociale kaart een handig hulpmiddel.

IndeBuurt033

IndeBuurt033 is te vinden bij jou in de buurt en voor iedere inwoner van Amersfoort. Hier kun je terecht met al je vragen. Voor juridische vragen, vragen over geldzaken, opvoeding, vrijwilligerswerk, boodschappenhulp, activiteiten en ontmoeting met buurtbewoners. Kijk gerust op de website van IndeBuurt033 voor de wijkwinkels en hulp en ondersteuning en voor activiteiten in Amersfoort of bij jou in de buurt.

Contact

Team toegankelijk: