Stagiair(e) Leerplicht (24-32 uur)

Over de vacature

Gemeente Amersfoort wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Vanuit passie en bevlogenheid nemen we het initiatief in het vinden van passende oplossingen voor kwetsbare kinderen en jongeren rondom voortijdig schoolverlaten en het vinden van werk. Wil jij als stagiair(e) bijdragen aan een omgeving waarin kinderen en jongeren meer kansen hebben? We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die zich wil inzetten voor het recht op onderwijs voor elke kind in Amersfoort.

Vanuit die gedachte hanteer je de leerplichtwet als middel. Als stagiair(e) werk je mee aan het terugdringen en het voorkomen van schoolverzuim en het bestrijden van voortijdige schooluitval. Je werkt met je begeleider toe naar een eigen caseload en uiteindelijk ga je zelfstandig aan de slag.

Naar aanleiding van een verzuimmelding ga je in gesprek met de jongere/het gezin, de school en eventuele hulpverleners en maak je afspraken om het schoolverzuim te verhelpen. Naast meedenken, bemiddelen en regie voeren, kan de leerplichtambtenaar ook tot handhaving overgaan. Je werkt op kantoor, gaat naar scholen en op huisbezoek.  

Wat zoeken wij in een stagiair(e)?

 • Derdejaars student opleiding Social Work of Sociaal Juridische Dienstverlening;
 • Minimaal 3 dagen in de week beschikbaar gedurende het gehele schooljaar 2024-2025.
 • Affiniteit met ons doel: Iedere kind/jongere verdient een goede start.
 • Je werkt zorgvuldig en beschikt over goede mondelinge, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Afwisseling in het werk vind je prettig en je kunt goed werken onder druk
 • Je bent in staat om “out of the box” te denken en maatwerk te leveren;
 • Je bent betrouwbaar, integer, hebt doorzettingsvermogen en houdt van aanpakken.
 • Je legt gemakkelijk contact en bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je durft kritisch te zijn en bent in staat om een overstijgende visie te vormen.

Wat kun je van ons verwachten?

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. Bij de gemeente Amersfoort zorgen zo’n 1500 collega’s dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dit doen we samen met de stad; met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners.

Als stagiair(e) ben je onderdeel van het team Leerplicht (onderdeel van afdeling Arbeidsintegratie). Het is een leuk team met betrokken collega’s. Er is een open collegiale sfeer waarin je gemakkelijk om hulp kunt vragen. Je hebt te maken met een netwerk van gedreven professionals binnen en buiten de organisatie. Je werkt nauw samen met ketenpartners jeugd (onderwijs, zorg en werk).

Wat bieden we jou?

 • Een interessante stage waarbij je veel leert, maar ook verantwoordelijkheden krijgt.
 • Je doet alles onder supervisie en wordt begeleid door de werkbegeleider.
 • Je ontvangt een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Het gaat om een stageperiode van 10 maanden.

Meer informatie

Heb je vragen over de inhoud van de stage, neem dan contact op met leerplichtambtenaren Loes Olimulder (lhj.olimulder@amersfoort.nl,  of 06 3457 4839  of Janine Zanen (jf.zanen@amersfoort.nl  of 06 3868 1927.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Martine Jonkers, recruitmentmedewerker, 06 3931 9398.

Zo kun je reageren

We horen graag van je. Door op ‘solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven. Je kunt op de vacature reageren tot en met 5 mei 2024. In de week van 6 mei 2024 zullen de sollicitatiegesprekken plaats vinden.