Solution Architect (24 - 36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Als Solution Architect bij Gemeente Amersfoort werk je met specialisten binnen en buiten de organisatie aan urgente maatschappelijke opgaven. De meest uiteenlopende expertises en datastromen komen samen in opgaves zoals de woningbouw en de energietransitie. Of je beginnend bent of ervaren - je werkpakket laten we aansluiten. Belangrijker vinden we dat je samenwerkt, een flexibele mindset hebt en lef. Klik meteen op Solliciteer, of neem contact op om gewoon eens kennis te maken.

Jouw rol

Word jij enthousiast van Mass customisation of in goed Nederlands: ‘alledaags maatwerk’? Voor collega's en inwoners willen we als gemeente de processen handiger, veiliger en makkelijker maken. Vanuit de afdeling I(C)T en Informatievoorziening bouwen we daarvoor aan een flexibel maar ook solide fundament.

De Solutions Architect is primair verantwoordelijk voor het bewaken van de integriteit van de IT infrastructuur en het applicatielandschap. Je draagt verantwoordelijk voor het actueel houden van het IT beleid en(!) de nodige wijzigingen in lijn met ander beleid, strategische richtlijnen en gemaakte afspraken.

Meer concreet:

 • Als Solution Architect bij Gemeente Amersfoort werk je samen aan slimme processen en oplossingen en zorg je voor bijdragen aan bijvoorbeeld de digitaal toegankelijke overheid, een veilige en inclusieve werkcultuur, een afvalloze stad, autoluwe binnenstad en het werken naar een nieuw stadhuis.Net als de andere solution architecten ben  je verantwoordelijk voor architectuur bijdragen in projecten en het opstellen en bijhouden van de domein- en thema architectuur.
 • Jouw expertise draagt bij aan het succes van projecten en het bevorderen van architecturale innovatie binnen ons team.Ieders aandachtsgebieden zijn verdeeld over diverse domeinen en thema’s waaronder Dienstverlening, Fysiek en Sociaal.
 • Project gerelateerde architectuur producten waar jij aan bijdraagt zijn: geactualiseerde domein architectuur documentatie en modellen door borging (project) solution architectuur (SOLL wordt nieuwe IST) voor Informatie management, functioneel en technisch beheer, aansluiting op contextdiagrammen. 

Het werkpakket laten we zoveel mogelijk aansluiten bij je talent, je wens en de ervaring die je hebt.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort – prijswinnend European city of the year 2023 - is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Amersfoort is ook een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen.

 • Je komt in een dynamische werkomgeving die innovatie stimuleert.
 • Er zijn volop kansen voor professionele groei en ontwikkeling.
 • Samenwerking met getalenteerde en gepassioneerde professionals.

Met zo’n 1.500 collega’s zorgen we met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners dat Amersfoort een fijne stad blijft om te wonen, werken en leven. Binnen de gemeentelijke organisatie waarderen collega’s de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen.

Met wie werk je samen

We werken in Amersfoort met inwoners, ondernemers, bedrijven en samenwerkende instanties. Je komt bij het team Technologie & Services, onderdeel van de afdeling Informatievoorziening. Je thuisbasis is een team van vier solution architecten. Samen met ca. 30 collega’s werken we aan continue verbetering, vaak met de Lean en Agile werkwijze. Waar jouw thema’s worden besproken bij Strategie en beleid,  haakt de enterprise architect je aan voor de inbreng van jouw expertise. Je directe collega’s:

 • De andere solution architecten.
 • Strategisch adviseurs (informatiemanagers, CLM).
 • Toezichthouders.
 • Tactisch adviseurs vanuit de kaders infobeveiliging, beheer, privacy, CLM, SLM.
 • Productowners (bijv. toekomstig stadhuis, werkplek, datagericht werken.
 • Enterprise architect.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5.997,- bruto per maand (schaal 11 van de CAO Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.Op basis van wat je meebrengt bepalen we de zwaarte van de functie en het salaris dat daarbij past.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.  
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

We zoeken een solution architect met een open blik en een flexibele werkhouding. Zijn of haar -of hun- blik op het spreekwoordelijke glas is altijd half vol. Verder heb je ervaring met architecturale oplossingen die bijdragen aan projecten. Je brengt een combinatie van zowel je informatieanalytische talent als meer technische expertise. Voor deze functie is het bovendien belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

We denken aan:

 • Branche-specifieke kennis en domeinspecifieke kennis
 • Inzicht in organisatiestructuren,
 • Handigheid met heatmaps,
 • Vertrouwdheid met hypecycles, frameworks en andere methodieken en patronen.
 • Ervaring met architectuur ondersteunende tooling, modelleringstechnieken
 • Oog voor ethische dilemma’s (denk aan transparantie van informatie versus privacy van gegevens)
 • Strategisch denkkracht en communicatieve vaardigheden.
 • Effectief de domein- en thema-architectuur opstellen en onderhouden.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met George Schippers, Teammanager Technologie & Services, telefoon: 06 2826 4769. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Jacqueline Meijer, Recruitmentmedewerker, telefoon: 06 5253 5565.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Je kunt op de vacature reageren tot we een goede match hebben gevonden. We verwijderen de vacature zodra dat het geval is.

Er is ruimte voor jouw ambitie en ervaring. Laat het ons met je sollicitatie(brief) weten waar je specifieke wens, kennis en ervaring ligt. Of bel of WhatsApp George Schippers om eens in gesprek te gaan met een kopje koffie of een ommetje. Hij kijkt er naar uit, bel: 06 2826 4769.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.