Regeling Kleding voor kinderen

Algemeen

Voor gezinnen met een laag inkomen en weinig spaargeld heeft de gemeente de regeling Kleding voor Kinderen. De regeling is voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Je kunt kiezen voor een kledingpas of een kledingpakket.

De kledingpas

De kledingpas is van Fashioncheque. Je kunt met deze pas kleding kopen in winkels en webshops in heel Nederland. Een overzicht vind je op www.fashioncheque.com.

Op de pas staat een tegoed van € 100,-. Je kunt het bedrag in 1 keer of in meer keren uitgeven. Bewaar de bonnetjes, want daar kunnen we achteraf om vragen. Je kunt 1 keer per kalenderjaar een kledingpas aanvragen. Je krijgt de pas per post.

Het kledingpakket

Het kledingpakket bestaat uit een zomer- en winterdeel. In elk pakket zitten 4 stuks kleding (broek, trui, t-shirt, enzovoort), 1 paar schoenen, een zomer- of winterjas, een leesboek en een cadeautje. Kinderen kiezen dus 2 keer per jaar zelf 4 stuks kleding, 1 paar schoenen en 1 jas uit. Het kledingpakket heeft een waarde van ongeveer € 320,-.

Je kunt met de toegestuurde bestelcode een keuze maken in de webshop. Voor het boek en speelgoed kan geen keuze worden gemaakt. Meer informatie staat op demo.stichtingstop.shop. Als het formulier is ingeleverd, kun je je keus niet meer veranderen.

Vraag je het kledingpakket tussen 1 januari en 1 augustus aan, dan krijg je een bestelcode voor een zomer- en winterdeel. Vraag je het kledingpakket na 1 augustus aan, dan krijg je alleen een bestelcode voor een winterdeel.

Alle kleren en schoenen zijn nieuw, modern en van bekende merken. Het pakket wordt leuk ingepakt en gratis bij je thuisbezorgd. Meer informatie vind je op www.stichtingstop.shop.

Voorwaarden

Je kunt de regeling aanvragen als:

  • je 1 of meer kinderen van 12 tot en met 17 jaar hebt
  • je kind(eren) in Amersfoort woont/wonen
  • je (gezamenlijke) inkomen niet hoger is dan de bijstandsnorm (150% van de bijstandsnorm).
  • je (gezamenlijke) vermogen niet hoger is dan € 13.010,-

Aanvragen

Op dit moment is het aanvragen van deze regeling niet mogelijk vanwege administratieve werkzaamheden. Probeert u het later nog eens. 

Meer mogelijk bij een laag inkomen

De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Als je nog vragen hebt, kun je ons bellen op telefoonnummer 14 033.