Projectorganisatie en participatie Huis voor de Stad

Algemeen

Het team van Kraaijvanger Architects ontwerpt het nieuwe Huis voor de Stad van Amersfoort. Om het echt een Huis voor de Stad te laten worden, is inbreng van alle toekomstige gebruikers belangrijk.

Projectorganisatie

Het team van Kraaijvanger Architects is geselecteerd uit 16 partijen. Zij verzorgen het totaalontwerp van het te bouwen Huis voor de Stad. Van interieur tot exterieur, van constructie tot technische installaties. De partijen die in het Ontwerpteam van Kraaijvanger samenwerken zijn:

  • Abcnova
  • Baljon
  • Aronsohn
  • Valstar Simonis
  • Cauberg Huygen

Kijk voor meer informatie op de website van Kraaijvanger Architects.

Het project Huis voor de Stad wordt aangestuurd door het Programmateam Toekomst Stadhuis. Zij zijn bereikbaar via toekomststadhuis@amersfoort.nl.

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni is bestuurlijk verantwoordelijk voor het project.

Samen met de stad

Om het echt een Huis voor de Stad te laten worden, is inbreng van alle toekomstige gebruikers belangrijk. Zo betrekken we werknemers, ondernemers, inwoners, omwonenden en belangengroepen (zoals ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Amersfoort) bij het ontwerp. Die inbreng neemt het ontwerpteam mee in elke fase van het ontwerp (van schets- tot definitief ontwerp). Zo blijven we, afhankelijk van de ontwerpfase, tijdens (digitale) bijeenkomsten in gesprek met geïnteresseerden over onder andere de gebouwvorm, het openbare gebied op en om het gebouw, en de publieke functies.