Kop van Isselt

Het plan op hoofdlijnen van Kop van Isselt is af. Het ontwikkelkader Kop van Isselt, zoals de gemeente het plan noemt, is voor een deel te danken aan de inbreng van bewoners en andere belanghebbenden. De gemeente Amersfoort wil het gebied geleidelijk veranderen van een industrie- en bedrijventerrein in een wijk waar je kunt wonen, werken, recreëren en ontmoeten.

Ronde over ontwikkelkader krijgt vervolg

Dinsdag 11 januari 2022 spreekt de gemeenteraad in de Ronde opnieuw over het ontwikkelkader Kop van Isselt in de gemeenteraad. Het is een vervolg op de Ronde van 14 december 2022.

Inspreken is op 11 januari niet meer mogelijk. Wel is de Ronde rechtstreeks te volgen. Mocht u de bijeenkomst niet live kunnen volgen, dan is deze later terug te zien.

Geen besluit

De gemeenteraad neemt in de Ronde geen besluit, wel bespreekt de raad of het ontwikkelkader door kan naar het besluit.

Bekijk ook:

Ontwikkelkader in het kort

Om u een goed beeld te geven van de plannen hebben we voor u een samenvatting gemaakt van het ontwikkelkader:

Video

Onderstaande video geeft een globaal beeld van het ontwikkelkader:

Helaas is het niet mogelijk om deze video te bekijken aangezien u Marketing Cookies heeft geblokkeerd. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Cookies pagina. U kunt deze video alsnog bekijken op YouTube.

Participatie

In het voorjaar van 2021 heeft de gemeente belanghebbenden gevraagd wat zij van het concept ontwikkelkader vonden. Tot 17 mei 2021 kon, iedereen die dat wilde, reageren. De gemeente heeft ongeveer 50 reacties ontvangen op de kaders voor de herontwikkeling Kop van Isselt.

Hieronder leest u de reacties terug:

Kopsessies

Met een aantal van jullie hebben we - aanvullend op de inloopbijeenkomst - digitaal gesprekken gevoerd. Tijdens de zogenoemde Kopsessies. We hebben ideeën uitgewisseld en vragen gesteld en beantwoord. Van iedere Kopsessie hebben we een kort verslag gemaakt.

Op 17 november 2020 hebben we een Kopsessie met de gemeenteraad gehad. In een kort verslag kunt u lezen wat er besproken is.

Inloopbijeenkomst

Samen met zo’n 240 andere bezoekers bezocht u de inloopbijeenkomst van 12 februari 2020 over de Kop van Isselt. U kon daar uw ideeën over de veranderingen in het gebied met ons bespreken. U kunt de reacties teruglezen in een document:

Ook hebben we drie filmpjes voor u gemaakt waarin we steeds een thema aan u voorlegden. U kon daarop tot en met 28 juni 2020 reageren. U kunt niet meer reageren, maar u kunt nog wel de filmpjes terugzien op ons YouTube-kanaal: Filmpje type wijk. Filmpje de Eem. Filmpje relatie met het Soesterkwartier. En u kunt de reacties die gegeven zijn, bekijken:

We hebben de reacties zo goed mogelijk samengevat in drie tekeningen. Eén tekening per thema. Onder elke tekening staat een downloadlink naar een grotere versie in pdf. U kunt de reacties op de themafilmpjes ook altijd teruglezen in een document:

Type wijk:

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

De Eem:

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

Relatie met het Soesterkwartier

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

Supervisor en regiegroep

In de filmpjes zag u al Jeroen Ruitenbeek. Hij is supervisor namens de gemeente Amersfoort. Hij spreekt namens de ‘regiegroep Kop van Isselt’. In deze regiegroep werken een aantal grondeigenaren en de gemeente aan een plan voor de Kop van Isselt. De regiegroep heeft ook uw reacties doorgenomen en verwerkt.

Hoe kunt u invloed hebben op de ontwikkeling van het gebied?

De gemeente onderzoekt samen met grondeigenaren en ontwikkelaars of een gezamenlijk plan voor het gebied kan worden gemaakt. Daar betrekken wij u graag bij. Vanwege de coronamaatregelen zijn bijeenkomsten van grote groepen voorlopig nog niet mogelijk, maar we vinden het belangrijk om bij elke stap contact met u te houden. We zoeken daar iedere keer een passende manier voor. Bijvoorbeeld via zogenoemde ‘Kopsessies’ en andere digitale sessies en de digitale nieuwsbrief. Natuurlijk kunt u ook altijd contact zoeken met de projectmanager.

Hebt u nog vragen over Kop van Isselt?

Hebt u behoefte aan meer informatie, ideeën of wilt u nog iets meer weten? Dan kunt contact opnemen met projectmanager Sandra Geerts via emailadres: kopvanisselt@amersfoort.nl.

Langs Eem en Spoor

Steeds meer mensen willen wonen, werken en leven in Amersfoort. Daarom ontwikkelt de gemeente tot 2030 ‘Langs Eem en Spoor’: 5 gebieden met een rijk verleden rondom de binnenstad veranderen samen in een duurzaam divers geheel. Een stadsgebied met volop ruimte voor nieuwe woningen, winkels en werkruimtes en cultuur. Een plek die mensen uitnodigt om doorheen te slenteren, elkaar te ontmoeten en te ontspannen op de pleinen, in het groen of langs het water. Met het Soesterkwartier als historisch hart en De Nieuwe Poort als centrale as voor mobiliteit en bereikbaarheid; dichtbij station Amersfoort Centraal. 

Digitale kaart

Om de ontwikkeling van Langs Eem en Spoor, waarvan Kop van Isselt een deelgebied is, inzichtelijk te maken, hebben we een digitale kaart ontwikkeld: Langs Eem en Spoor.

Contact

Meer informatie over Kop van Isselt? Neem contact op met projectmanager Sandra Geerts via:

kopvanisselt@amersfoort.nl

Nieuwsbrief

Automatisch nieuws over Kop van Isselt ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Afmelden kan op ieder moment.

AANMELDEN

Kop van Isselt is een van de vijf gebieden die samen Langs Eem en Spoor vormen.