Kop van Isselt

Het plan op hoofdlijnen voor Kop van Isselt is bijna af. Het ontwikkelkader, zoals de gemeente het plan noemt, is voor een deel te danken aan de inbreng van bewoners en andere belanghebbenden.

Digitale kaart

Om de ontwikkeling van Langs Eem en Spoor, waarvan Kop van Isselt een deelgebied is, inzichtelijk te maken, hebben we een digitale kaart ontwikkeld: Langs Eem en Spoor.

Ontwikkelkader

Tot en met 17 mei konden inwoners via MetAmersfoort.nl ons laten weten wat ze van het ontwikkelkader vonden. We verwerken de binnengekomen reacties zo nodig in het ontwikkelkader. Daarna legt het college het ontwikkelkader voor aan de gemeenteraad.

In de Ronde beoordeelt de gemeenteraad het plan en kunnen belanghebbenden inspreken. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het ontwikkelkader dan is het vastgesteld. Dan is het vanaf dat moment de leidraad bij de uitwerking van de gebiedsontwikkeling.

Video

Onderstaande video geeft een goed beeld van het ontwikkelkader:

Helaas is het niet mogelijk om deze video te bekijken aangezien u Marketing Cookies heeft geblokkeerd. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Cookies pagina. U kunt deze video alsnog bekijken op YouTube.

Bekijk ook:

In onderstaand document kun je meer lezen over de kaders:

Eerdere informatie- en inloopbijeenkomsten

Kopsessies

Met een aantal van jullie hebben we - aanvullend op de inloopbijeenkomst - digitaal gesprekken gevoerd. Tijdens de zogenoemde Kopsessies. We hebben ideeën uitgewisseld en vragen gesteld en beantwoord. Van iedere Kopsessie hebben we een kort verslag gemaakt.

Op 17 november 2020 hebben we een Kopsessie met de gemeenteraad gehad. In een kort verslag kunt u lezen wat er besproken is.

Inloopbijeenkomst

Samen met zo’n 240 andere bezoekers bezocht u de inloopbijeenkomst van 12 februari 2020 over de Kop van Isselt. U kon daar uw ideeën over de veranderingen in het gebied met ons bespreken. U kunt de reacties teruglezen in een document:

Ook hebben we drie filmpjes voor u gemaakt waarin we steeds een thema aan u voorlegden. U kon daarop tot en met 28 juni 2020 reageren. U kunt niet meer reageren, maar u kunt nog wel de filmpjes terugzien op ons YouTube-kanaal: Filmpje type wijk. Filmpje de Eem. Filmpje relatie met het Soesterkwartier. En u kunt de reacties die gegeven zijn, bekijken:

We hebben de reacties zo goed mogelijk samengevat in drie tekeningen. Eén tekening per thema. Onder elke tekening staat een downloadlink naar een grotere versie in pdf. U kunt de reacties op de themafilmpjes ook altijd teruglezen in een document:

Type wijk:

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

De Eem:

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

Relatie met het Soesterkwartier

:

Download hier een grote versie van de tekening (pdf)

Supervisor en regiegroep

In de filmpjes zag u al Jeroen Ruitenbeek. Hij is supervisor namens de gemeente Amersfoort. Hij spreekt namens de ‘regiegroep Kop van Isselt’. In deze regiegroep werken een aantal grondeigenaren en de gemeente aan een plan voor de Kop van Isselt. De regiegroep heeft ook uw reacties doorgenomen en verwerkt.

Hoe kunt u invloed hebben op de ontwikkeling van het gebied?

De gemeente onderzoekt samen met grondeigenaren en ontwikkelaars of een gezamenlijk plan voor het gebied kan worden gemaakt. Daar betrekken wij u graag bij. Vanwege de coronamaatregelen zijn bijeenkomsten van grote groepen voorlopig nog niet mogelijk, maar we vinden het belangrijk om bij elke stap contact met u te houden. We zoeken daar iedere keer een passende manier voor. Bijvoorbeeld via zogenoemde ‘Kopsessies’ en andere digitale sessies en de digitale nieuwsbrief. Natuurlijk kunt u ook altijd contact zoeken met de projectmanager.

Hebt u nog vragen over Kop van Isselt?

Hebt u behoefte aan meer informatie, ideeën of wilt u nog iets meer weten? Dan kunt contact opnemen met projectmanager Sandra Geerts via emailadres: kopvanisselt@amersfoort.nl.

Langs Eem en Spoor

Kop van Isselt ligt op een centrale locatie in de stad en is een van de bijzondere gebieden die samen Langs Eem en Spoor vormen. Met de ontwikkeling van Langs Eem en Spoor willen we de komende tien jaar een uniek gebied aan de stad toevoegen. Een woon-werk-recreatiegebied waar veel aandacht is voor:

  • extra woningen
  • werken
  • openbare ruimte
  • duurzaamheid
  • mobiliteit
  • samenhang Soesterkwartier

Contact

Meer informatie over Kop van Isselt? Neem contact op met projectmanager Sandra Geerts via:

kopvanisselt@amersfoort.nl

Nieuwsbrief

Automatisch nieuws over Kop van Isselt ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Afmelden kan op ieder moment.

AANMELDEN

Kop van Isselt is een van de vijf gebieden die samen Langs Eem en Spoor vormen.