Planeconoom (32-36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol projecten en initiatieven. De stad groeit hard en dat proberen we zo duurzaam mogelijk te doen. Met een compacte organisatie zetten we ons daarvoor in. De cultuur is direct en open; je krijgt veel ruimte bij het uitoefenen van jouw taken. In jouw functie lever je een bijdrage aan grote woningbouwopgaves en/of aan de (her-)ontwikkeling van bedrijventerreinen. Wij werken dichtbij de opgave en bij de stad.

Jouw rol

 • Jij gaat jouw bijdrage leveren aan de groei van de stad. Zo streven we ernaar tot 2030 jaarlijks minimaal 1000 woningen toe te voegen, of lossen we urgente huisvestingsvraagstukken op met tijdelijke woningen.
 • Enerzijds werk je mee aan grotere en kleinere herontwikkelingen en verdichtingen in de bestaande stad, anderzijds aan de ontwikkeling van uitleggebieden.
 • Bij complexe opgaves werk je mee in gemeentebrede programmateams. Zo hebben we een programma binnenstedelijke woningbouw / de Hoef-west, het programma Langs Eem en Spoor en het programma Vathorst.
 • Dit alles doe je in nauwe samenwerking met je projectmanager. Je monitort een project of portfolio van enkele projecten financieel. Je bewaakt de budgetten en draagt bij aan de financiële verslaglegging.
 • Je maakt bijvoorbeeld voor het Hoefkwartier inzichtelijk welke ontwikkelaar wat moet betalen als bijdrage aan de totale ontwikkeling, je houdt overzicht op de hele investering van 10-tallen miljoenen euro's, of je fungeert als het financiële geweten bij een bedrijventerrein als bedrijvenpark Vathorst, waar de gemeente grond verkoopt.
 • Je adviseert over financiële aspecten van gebieds- en vastgoedontwikkelingen en coördineert de nodige acties rondom het verkrijgen van subsidies.
 • Je stemt af met naaste collega's en vertegenwoordigers van bedrijven of marktpartijen.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort heeft ruim 160.000 inwoners en is een snel groeiende stad. Bij Gemeente Amersfoort zorgen zo'n 1.500 collega's dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Samen onderzoeken we mogelijkheden om binnen de kaders en uitgangspunten het gezamenlijke doel te bereiken.

Met wie werk je samen

Je komt in het team Vastgoedontwikkeling en beheer waar zo'n 20 directe collega's deelnemen in project- of opgaveteams, of zich richten op het beheer van ons gemeentelijk vastgoed. Dit team is onderdeel van de afdeling Programma's en Projecten.

'Amersfoort heeft een platte organisatie, waarin je als professional veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, en je doet het samen'.
Eduard, senior planeconoom.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, en ruimte om je werk op jouw manier te doen. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.
 • Een aanvulling op je salaris met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat je vrij kunt besteden aan je persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klasse) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren, een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

We zoeken een planeconoom die analytisch sterk is en een kei in financiële berekeningen. Een collega die weet wat de recente ontwikkelingen in de markt zijn en die kan vertalen in 'wat betekent dit voor ons'. We vragen verder:

 • een afgeronde hbo+/wo op financieel technisch gebied
 • ervaring als planeconoom , bij voorkeur in het ruimtelijk domein / bij een gemeente of ervaring als financieel adviseur bij een gemeente of provincie
 • een resultaatgerichte werkwijze, onafhankelijk denken en samenwerking
 • communicatieve vaardigheden
 • een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen het lokaal bestuur
 • zorgvuldig werk en transparant handelen

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Jolande Mensink, teammanager Vastgoedontwikkeling en beheer, e-mail: jcm.mensink@amersfoort.nl.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een Whatsapp sturen naar Cathy Cats, Recruitment medewerker, telefoonnummer 06 41 17 42 02.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan­­­­ kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.