Afspraak maken met Burgerzaken

Voor het regelen van bepaalde zaken kunt u zelf online een afspraak maken. Voor sommige zaken kunt u alleen op afspraak bij ons terecht. Dit kunt u online zelf regelen. Als u een afspraak heeft, hoeft u niet te wachten.

Afspraak maken met Burgerzaken

Afspraken bij de burgerlijke stand zijn in te plannen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Bij de burgerlijke stand kunt u onder andere terecht voor geboorteaangifte, aangifte overlijden, inschrijving vanuit het buitenland en naturalisatie.

Per 1 oktober 2019 zijn de balies van de burgerlijke stand alleen nog maar op afspraak te bezoeken. Uitzondering: voor een rijbewijs, paspoort of verhuizing kunt u tussen 09:00 en 12:00 uur nog wel zonder afspraak terecht op het stadhuis.

Bij burgerzaken kunt u voor maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur een afspraak maken. Bij burgerzaken kunt u onder andere terecht voor reisdocumenten, rijbewijs, diverse uittreksels en verhuizingen binnen en buiten Amersfoort.

Wanneer u langskomt voor uw afspraak, meldt u zich via de zuil in de hal van het Stadhuis of bij de receptie.

AFSPRAAK MAKEN

Staat waarvoor u langs wilt komen er niet tussen? Neem dan contact op met 14 033 of zoek het onderwerp op onze website.

Afspraak voor meer personen

Wilt u een afspraak maken voor meer personen? Dat kan. Kies het product waar u voor komt en geef bij 'aantal' aan voor hoeveel personen u dit product wilt aanvragen. Of voeg een ander product toe als dat van toepassing is.

Afhalen zonder afspraak

Als u een aangevraagd document komt afhalen, hoeft u geen afspraak te maken. U kunt hier zo voor binnenlopen.

Afspraak afzeggen of wijzigen?

Na het maken van een afspraak, krijgt u een afspraakbevestiging per mail. Onderin deze mail staat een link waarmee u de afspraak kunt afzeggen en een link om de afspraak te wijzigen.

Openingstijden Burgerzaken

Op afspraak
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur
en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur

Zonder afspraak
Op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur kunt u voor bepaalde producten/diensten zonder afspraak bij ons terecht.
Een reisdocument of rijbewijs afhalen kan altijd zonder afspraak op werkdagen tot 16.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

In alle andere gevallen geldt dat u alleen op afspraak terecht kunt.

Burgerzaken is gesloten op:

  • Dinsdag 24 maart vanaf 14.30 uur

Bekijk de overige sluitingsdata.

Bezoekadres

Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort