Jeugdboa / Handhaver Jeugd (32 - 36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Amersfoort groeit en bruist van de initiatieven. Onze stad heeft regionaal een belangrijke uitgaansfunctie met de vele cafés en evenementen. Als Jeugdboa bewaak jij de leefbaarheid in onze stad en heb je in het bijzonder aandacht voor de doelgroep jeugd. Je bent aanspreekpunt voor de jongeren in de wijk, werkt aan een goed contact met jongeren en grijpt in als het nodig is. Zo zet je je samen met collega's, inwoners en ondernemers in voor een veilige en leefbare stad.

Jouw rol

Als Jeugdboa ben je regulier handhaver én specialist in het monitoren van jeugdgroepen. Je houdt tijdens wisselende diensten in duo's toezicht in een wijk. Dat betekent dat je veel op pad gaat en dat geen dag hetzelfde is. Naast dat je handhaaft op onder andere de wegenverkeerswet, de APV en afvalstoffenverordening verricht je vooral werkzaamheden op het gebied van jeugd. Zoals het in kaart brengen van groepen jeugd en het contact leggen met ze. Ook bij zeer lastige groepen weet je wat nodig is om het contact te onderhouden en zo nodig te herstellen. Een afwisselende en altijd verrassende functie, waarin je veel naar eigen inzicht handelt maar er nooit alleen voor staat.
Jouw werkzaamheden op een rij:

 • Je hebt veel contact met inwoners en ondernemers, en richt je in het bijzonder op (het voorkomen van overlast door) jeugd.
 • Je bent het aanspreekpunt voor jeugd op straat, staat hen te woord en helpt bij vragen en problemen. Hiermee voorkom je kleine criminaliteit, alledaagse ergernissen en andere vormen van overlast en overtredingen.
 • Je biedt jongeren duidelijkheid over wat wel en niet mag en weet hoe je ongewenst gedrag kan corrigeren.
 • Je hebt een signalerende rol, en je zorgt voor een sterke verbinding met interne en externe partners, zoals bijvoorbeeld de wijkagent.
 • Je herkent zorgsignalen en pakt deze op binnen het hulpverleningsnetwerk. Het delen van informatie met collega's en externe partners is een belangrijk onderdeel van deze functie.
 • Je ondersteunt ketenpartners (zoals politie of jongerenwerkers) bij de monitoring van overlast en jeugdgroepen.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 levert dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) werken circa 30 handhavers. Samen vormen we de ogen en oren van de stad en zetten we ons wijkgericht in voor een veilige en prettige leefomgeving. Het is een flexibel en jong team waarin en elkaar goed weten te vinden en actief met elkaar samenwerken.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 3.784,- bruto per maand (schaal 7 van de CAO Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Daarbovenop krijg je onregelmatigheidstoeslag.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klasse) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

Wij zoeken een handhaver met enkele jaren werkervaring, die mensen en situaties goed weet in te schatten. Jij hebt autoriteit en weet die te behouden, ook als het lastig wordt. Een open of waarschuwend gesprek voeren gaat je net zo makkelijk af als het uitvoeren van lik-op-stukbeleid. Je geeft helder uitleg om begrip te kweken en schrikt niet als je weerstand krijgt. Je voelt je verantwoordelijk en neemt de regie, praktisch en dienstverlenend.

Jij brengt mee:

 • Enkele jaren relevante werkervaring (bijvoorbeeld als handhaver, boa of jeugdboa)
 • Minimaal mbo werk- en denkniveau
 • Een geldig BOA en RTGB-3 certificaat
 • Kennis van wet- en regelgeving voor de openbare ruimte
 • Als je ervaring hebt met jeugd en horeca is dat een pré, maar geen vereiste. Je beschikt over een certificaat Alcoholwet of bent bereid om dit te halen als je bij ons in dienst bent.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Ernst-Jan Scheffer, Teammanager, via telefoonnummer 033 469 5775.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats, Recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.