Hulp van een Energiecoach

Algemeen

Heb je moeite om de energierekening te betalen? Gemeente Amersfoort helpt huishoudens met een laag inkomen om energie te besparen.

Hulp van energiecoach

Een adviseur van Energiebox komt op afspraak bij jou thuis om persoonlijk advies te geven. Ook levert hij of zij gratis energiebesparende producten af. Denk aan strips tegen tocht, een energiezuinige lamp en radiatorfolie, afhankelijk van wat je nodig hebt. Wil je de producten laten installeren? Geen probleem. De adviseur doet dit graag. Achteraf ontvang je een adviesrapport per mail.

Deze hulp is voor huishoudens die een energietoeslag hebben ontvangen en voor huishoudens met een besteedbaar inkomen van maximaal 120% van bijstandsniveau. De huishoudens die energietoeslag hebben ontvangen, krijgen een brief waarin staat hoe het aanmelden werkt. Deze brieven worden in fases verzonden. Het kan dus zijn dat jij nog geen brief hebt gehad maar wel in aanmerking komt voor deze hulp.

Heb je geen brief ontvangen of twijfel je of je in aanmerking komt voor deze hulp? Heb je nu moeite met het betalen van de energierekening? Neem dan contact op via het online formulier. Een Coach Participatie en Inkomen kijkt dan samen met jou of je deze hulp kunt krijgen. 

Contact met coach participatie en inkomen/energiecoach

Aanvragen

Je kunt ook contact opnemen door een e-mail te sturen naar cpi@amersfoort.nl.

Amersfoort Duurzaam

Meer informatie over energie besparen en duurzaam leven vind je op de website Amersfoort Duurzaam