Gratis bomen voor inwoners

Amersfoort trakteert inwoners op een gratis boom. De gemeente stelt 1.000 bomen beschikbaar en wil met deze actie inwoners stimuleren de eigen tuin groen in te richten. Inmiddels is het niet meer mogelijk een boom aan te vragen. Inwoners die een aanvraag deden, hebben voor de zomer gehoord welke boom ze aan het eind van het jaar ontvangen.

Bomen eind 2022 geleverd

De bomen worden eind 2022 geleverd. Inwoners die een boom geleverd krijgen, worden daar op tijd over geïnformeerd.

De boom planten

De stappen en aanwijzingen in de download hieronder helpen je om je nieuwe boom zo goed mogelijk te planten:

Het voordeel van een boom

Bomen en planten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Bomen nemen bijvoorbeeld CO2 op en ademen zuurstof uit. Ook filteren bomen de lucht van bijvoorbeeld fijnstof, dempen ze geluid, helpen ze wateroverlast te voorkomen en zijn ze heel belangrijk voor de biodiversiteit. Een boom in de tuin werkt ook verkoelend, omdat het zorgt voor vocht in de lucht en schaduw. Op een extreem hete zomerdag kan een stenen ondergrond in de schaduw van een boom tot wel 14┬░C koeler zijn dan buiten die schaduw.

Contact

Vragen? Neem contact op met projectleider Hilde Goedegebuure. Dat kan door een e-mail te sturen naar bomenactie@amersfoort.nl of te bellen naar telefoonnummer 14 033.