Evenementenkalender

Algemeen

Van 11 september tot en met 8 oktober 2023 kunnen evenementorganisatoren een aanvraag doen voor een plek op de Evenementenkalender 2024.

Aanmelden evenementenkalender 2024

Rond 1 december 2023 wordt de Evenementenkalender 2024 vastgesteld. Na vaststelling ontvangen organisatoren een e-mail. Daarin staat of het evenement wel of niet op de Evenementenkalender is opgenomen en aanvullende informatie over het aanvragen van een vergunning. 

Let op 

De aanvraag voor een plek op de Evenementenkalender is geen reservering. Als er meer vraag is dan ruimte, gebruiken wij het Toewijzingskader van schaarste bij evenementen. Bijvoorbeeld voor het aantal evenementen op een locatie of het aantal evenementendagen. 

Aanvragen die binnenkomen na 8 oktober, nemen we niet mee in de Evenementenkalender 2024. Deze aanvragen plaatsen we op volgorde van binnenkomst op de reservelijst. Als de Evenementenkalender 2024 is vastgesteld, beoordelen we of de aanvragen op de reservelijst nog toegevoegd kunnen worden. 

Download evenementenkalender 2023

Op de evenementenkalender staan alle evenementen die bij de gemeente zijn aangemeld. Dit betekent niet dat er voor het evenement ook een vergunning is aangevraagd of afgegeven. Voor de evenementen is een evenementenvergunning nodig. De organisator is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. Na de aanvraag neemt de gemeente deze in behandeling. 
 
Wil je als bezoeker weten of een evenement wel of niet doorgaat? Dan kun je het beste de website van het evenement bezoeken.  Wil je weten wat er allemaal te doen is in Amersfoort? Ga dan naar de website van Tijd voor Amersfoort.

Vervolgstappen

Voor evenementen die op de Evenementenkalender staan, moet nog apart een vergunning aangevraagd worden. De organisator is hiervoor zelf verantwoordelijk. Na de vergunningaanvraag neemt de gemeente deze in behandeling en wordt beoordeeld of de organisator de vergunning krijgt.   
Wil je als bezoeker weten of een evenement wel of niet doorgaat? Dan kun je het beste de website van het evenement bezoeken.  Wil je weten wat er allemaal te doen is in Amersfoort? Ga dan naar de website van Tijd voor Amersfoort.

Contact

Bel 14 033 en vraag naar afdeling evenementenvergunningen. Of stuur een e-mail naar evenementenvergunningen@amersfoort.nl.