Evenementenkalender

Voor het aanmelden van evenementen voor de evenementenkalender 2023 was 16 oktober 2022 de laatste mogelijkheid.

Aanmelden evenementenkalender 2023

Heb je de deadline van de evenementenkalender gemist? Neem contact op met de afdeling evenementenvergunningen om de mogelijkheden te bespreken. Stuur daarvoor een e-mail naar evenementenvergunningen@amersfoort.nl.

Download evenementenkalender 2023

Op de evenementenkalender staan alle evenementen die bij de gemeente zijn aangemeld. Dit betekent niet dat er voor het evenement ook een vergunning is aangevraagd of afgegeven. Voor de evenementen is een evenementenvergunning nodig. De organisator is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. Na de aanvraag neemt de gemeente deze in behandeling. 
 
Wil je als bezoeker weten of een evenement wel of niet doorgaat? Dan kun je het beste de website van het evenement bezoeken of kijken op de website van VVV Amersfoort.

Vervolgstappen

  • Organisatoren van evenementen die op de evenementenkalender staan, krijgen als de evenementenkalender is vastgesteld per e-mail bericht over het vergunningproces.
  • Nadat je de (concept) vergunningaanvraag hebt gedaan en de benodigde documenten hebt gestuurd, neemt de behandelend medewerker contact op als er nog vragen zijn of verduidelijking nodig is.
  • Naast de inhoudelijke beoordeling van de behandelend medewerker wordt als dat nodig is advies gevraagd bij interne adviseurs (bijvoorbeeld verkeer) en/of externe adviseurs (bijvoorbeeld politie of brandweer).
  • Je kunt uitgenodigd worden voor een vooroverleg met de adviseurs om je vergunningaanvraag te bespreken. Op basis van de gegeven adviezen dien je je definitieve vergunningaanvraag en documenten in.
  • Als alle informatie beschikbaar is en er een positief advies is, kan de vergunning worden verleend.
  • Als de vergunning nog niet kan worden verleend is aanvullende informatie nodig of moet je het veiligheidsplan of draaiboek aanpassen. Hierover krijg je bericht.
  • Als de vergunning is verleend, krijg je het besluit op de vergunningaanvraag per post. 
  • Tijdens het evenement controleren de toezichthouders dat de voorwaarden die in de vergunning zijn opgenomen worden nageleefd.

Contact

Bel 14 033 en vraag naar afdeling evenementenvergunningen. Of stuur een e-mail naar evenementenvergunningen@amersfoort.nl.