Ervaren Juridisch medewerker, Toezicht en Handhaving (36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Werk aan uitdagende en interessante zaken die spelen rondom omgevingsvergunningen en de openbare ruimte. Krijg een veelzijdig takenpakket voor een diverse doelgroep en de ruimte om een verschil te maken in onze middelgrote en groeiende stad.

Jouw rol

Hou je van afwisselend werk? In de organisatie ben je het aanspreekpunt voor collega's waaronder bijvoorbeeld casemanagers en bouwinspecteurs.

 • Je stelt handhavingsbesluiten op, beoordeelt motiveringen van beschikkingen en bereidt bestuurlijke sancties voor.
 • Je zorgt voor maatwerk, onderzoekt mogelijkheden binnen de kaders van de wet en neemt betrokkenen mee in je oplossingsrichtingen.
 • Daarnaast ben je ook in de stad en regio en onderhoud je contacten met bijvoorbeeld de VRU, en de RUD.

Hier ga je aan de slag

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) behandelt vergunningsaanvragen voor onder andere bouwen, horeca en evenementen, houdt toezicht op de bouw en op de leefbaarheid in de openbare ruimte en handhaaft waar dat nodig is.

Met wie werk je samen

De afdeling met ongeveer 100 collega's heeft drie dynamische teams waarin vergunningverleners, bouwinspecteurs en handhavers samenwerken. Op de afdeling werken daarnaast ook adviseurs Constructieve Veiligheid, adviseurs Ruimtelijke ordening, kwaliteitsmedewerkers en administratieve medewerkers.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van minimaal € 3.558,- en maximaal € 5,247,- bruto per maand (schaal 10 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

Wij zoeken een collega die meedenkt en oog heeft voor de verschillende belangen. Een creatieve, omgevingsbewuste en daadkrachtige persoon. Ervaring en kennis opdoen én het delen daarvan vind je leuk en het geeft je voldoening om collega's verder te helpen. Je weet je goed te handhaven, ook bij de soms pittige dossiers. Verder vragen we:

 • Een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Ervaring met bestuursrecht en bestuursrechtelijke handhaving.
 • Ervaring op het gebied van bouwen en (constructieve) veiligheid.


Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Kim Zwezerijn, Teammanager VTH, via telefoonnummer 06 3457 4838.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats Recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie. 

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.