Blok 5 Eemplein

Algemeen

Blok 5 ligt aan de Gaslaan en de Nieuwe Poort. Het is de nog onbebouwde kavel achter de Mediamarkt aan het Eemplein. Multi Veste is eigenaar van de kavel. Die heeft ontwikkelaar REDV opdracht gegeven hier een woontoren te realiseren.

Over de locatie

Blok 5 valt onder het bestemmingsplan Eemplein uit 2010. Om een woontoren te realiseren, moet de bestemming worden gewijzigd. De locatie heeft nu namelijk een kantoorbestemming. Het bestemmingplan staat een bouwhoogte toe van 48 meter en mogelijk 10% extra ruimte om daar van af te wijken. De hele kavel mag worden bebouwd.

Stand van zaken

Ontwikkelaar REDV en Gemeente Amersfoort zijn met de omgeving in gesprek over de uitwerking van het bouwplan. Het is een eerste stap in het traject om te komen tot de wijziging van de bestemmingsplan en een omgevingsvergunning (bouwvergunning). Er is dus nog geen definitief besluit genomen.

Luchtfoto waarop met een rood vlak Blok 5 wordt aangegeven

Inloopbijeenkomst 14 december 2022

Woensdag 14 december 2022 presenteerden REDV en Gemeente Amersfoort een inloopbijeenkomst over het voorlopig ontwerp van het bouwplan.

De presentatie en verslag van de inloopbijeenkomst kun je hieronder downloaden.

Contact

Wil je meer informatie over Blok 5? Neem dan contact op met projectmanager Theo van Rijn. Stuur hem een e-mail via Blok5eemplein@amersfoort.nl of bel hem op telefoonnummer 06 4253 8906.

Nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws over Blok 5 ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Afmelden kan op ieder gewenst moment.

Aanmelden