Blijk van Waardering Mantelzorg

Algemeen

Met de Blijk van Waardering wil de gemeente mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Aanvragen van de Blijk van Waardering kan vanaf 1 november 2023 tot 1 maart 2024. Het gaat om een geldbedrag van € 125,-.

Over de Blijk van Waardering

De Blijk van Waardering is bedoeld voor een mantelzorger die:

  • minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg heeft verleend aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in Amersfoort
  • deze zorg onbetaald en in zijn of haar eigen tijd deed

Voorwaarden

De Blijk van Waardering kan door zowel de zorgontvanger als door de mantelzorger  aangevraagd worden. Hierbij geldt:

  • een mantelzorger (de persoon die zorg verleent) kan 1 keer een Blijk van Waardering ontvangen. Ook als de mantelzorger aan meerdere mensen zorg verleent.
  • een zorgontvanger (de persoon die zorg ontvangt) kan 1 keer een Blijk van Waardering voor 1 mantelzorger aanvragen. De Blijk van waardering kan niet verdeeld worden over meerdere mantelzorgers.
  • op 1 adres kunnen maximaal 2 Blijk van Waarderingen worden aangevraagd. 
  • op 1 rekeningnummer worden maximaal 2 Blijk van Waarderingen uitgekeerd (2 x € 125,-). Dit is bijvoorbeeld het geval als partners elkaars mantelzorger zijn en een gezamenlijke rekening delen.

Wacht niet te lang met aanvragen, er is budget beschikbaar voor circa 2900 aanvragers. Aanvragen is niet meer mogelijk als het maximum aantal aanvragers bereikt is.

Hulp nodig

Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de Blijk van Waardering? Loop gerust binnen in een van de Informatiewinkels van Indebuurt033 en maak een afspraak. Of bel Indebuurt033 via 033 204 86 77.