Bijdrage voor sport en cultuur voor volwassenen

De gemeente wil graag dat iedereen kan sporten of aan culturele activiteiten kan meedoen. Daarom geeft de gemeente een bijdrage van € 90,- aan volwassenen (18 jaar en ouder) met een laag inkomen.

Over de bijdrage

De bijdrage voor sport en cultuur is € 90,-. Je kunt het geld gebruiken voor:

  • een lidmaatschap van een sportclub, muziekvereniging of een culturele cursus
  • kaartjes voor of abonnement op theater- of bioscoop, bibliotheekabonnement, ov-kaart of museumkaart

Voor wie

De regeling is voor volwassenen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je bent 18 jaar of ouder
  • je woont in Amersfoort
  • je (gezins)inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm. In de tabel van bijstandsnormen kun je dit bedrag opzoeken.
  • je (gezamenlijke) vermogen is niet hoger dan wat je voor de bijstand mag hebben. Je vermogen zijn je bezittingen (bijvoorbeeld je bankrekening, spaarrekening, aandelen, obligaties, auto) verminderd met je schulden. Je vindt het bedrag in het schema van bijstandsnormen.

Aanvragen

Je hebt een bijstandsuitkering

NB: Je kunt de bijdrage voor sport en cultuur 1x per jaar en alleen voor het lopende kalenderjaar aanvragen. 

Ben je al klant bij Werk en inkomen (de sociale dienst)? Dan heb je als het goed is al een brief van de gemeente gehad over de bijdrage. Heb je die niet gehad of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met je klantmanager. Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de bijdrage heeft geen invloed op je uitkering of toeslagen van de Belastingdienst.

Je hebt nog geen bijstandsuitkering

NB: Je kunt de bijdrage voor sport en cultuur 1x per jaar en alleen voor het lopende kalenderjaar aanvragen. 

Via Geldcheck033 kun je kijken of je recht hebt op een bijdrage voor sport of cultuur.

Doe de online check. Heb je DigiD? Dan kun je de bijdrage voor sport en cultuur direct aanvragen. Je kunt de bijdrage voor sport en cultuur 1 keer per kalenderjaar krijgen.

Naar Geldcheck033

Wil je het formulier liever op papier invullen en opsturen? Bel ons dan via telefoonnummer 14 033, dan sturen we het formulier per post naar je toe.

Meer mogelijkheden bij een laag inkomen

De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Bekijk de regelingen.