Wooncoaches in Amersfoort

Een wooncoach helpt u bij het vinden van een woning die het beste aansluit bij uw woonwensen en persoonlijke situatie.

Uw wensen en behoeften op het gebied van wonen en zorg, hebben immers invloed op de soort woning en locatie die het beste bij u passen. De wooncoach brengt uw mogelijkheden daarom in kaart. Hij is bedoeld voor iedere Amersfoorter van 55 jaar of ouder die overweegt om te verhuizen naar een kleinere, meer geschikte woning. Bijvoorbeeld omdat uw huis te groot is geworden, traplopen (op termijn) een obstakel wordt of u dichter bij voorzieningen of (klein)kinderen wilt wonen.

Wooncoach voor huurders corporaties + woonlastengewenning

De wooncoach kijkt naar uw individuele woonwensen en brengt in kaart wat de verhuizing voor uw maandlasten betekent. Ook kan hij u adviseren over de verschillende doorstroomregelingen en ondersteunt hij het regelen van uw verhuizing.
Huurders komen ook in aanmerking voor woonlastengewenning. Als het verschil meer dan € 50,- per maand bedraagt, krijgt de huurder drie jaar lang korting op de huurprijs van de nieuwe woning.

Meer informatie

Wooncoach voor woningeigenaren + huurders vrije sector

Per 1 juni 2021 is een proef gestart met een wooncoach voor woningeigenaren of huurders in de vrije sector van 55 jaar en ouder. Heeft u een grote woning van minimaal vier kamers en wilt u misschien kleiner of gelijkvloers gaan wonen? De wooncoach kijkt naar uw individuele woonwensen en -mogelijkheden, en helpt u bij de keuze voor opnieuw kopen of huren.

Soorten hulp

De wooncoach kan u helpen met de onderstaande punten.

 • Helpen met het in beeld brengen van uw verhuiswensen en inventariseren welke hulp u daarbij kunt gebruiken.
 • De keuzemogelijkheden op het gebied van wonen (al dan niet met zorg) voor u in beeld brengen.
 • Helpen met een eerste inventarisatie van uw inkomens- en vermogenspositie, en u op basis daarvan een adviesrichting voor een huur- of koopwoning geven.
 • Doorverwijzen naar andere professionele partijen en zorgen voor een warme overdracht.

Omdat ieder mens uniek is en elke situatie anders, is de begeleiding van de wooncoach maatwerk. Bent u benieuwd of de wooncoach u kan helpen? Neem dan contact op via:

 • Özden: 06 82 90 11 47
 • Jiska: 06 53 21 51 38

Een e-mail sturen kan ook: wooncoachamersfoort@stade.nl.

Maximaal 25 inschrijvingen

Let op: omdat het een proef is kunnen op dit moment 25 woningeigenaren of huurders in de vrije sector gebruikmaken van de diensten van de wooncoach. Daarna sluit de inschrijving. Deze dienst wordt u kosteloos aangeboden door de Gemeente Amersfoort.

  Contactgegevens

  Voor huurders corporaties

  • De Alliantie: 088 - 00 232 00
  • Omnia Wonen: 0341 - 27 87 77
  • Portaal: 0800 - 767 82 25 of 0318 - 89 89 89 (als u een mobiele telefoon heeft)

  Bekijk deze flyer voor meer contactgegevens.

  Voor woningeigenaren en huurders vrije sector

  • Özden: 06 82 90 11 47
  • Jiska: 06 53 21 51 38

  Een e-mail sturen kan ook: wooncoachamersfoort@stade.nl.