Financiële hulp voor ondernemers

Gratis advies en financiële hulp voor zelfstandig ondernemers.

Financiële hulp voor ondernemers

Financiële steun tijdens corona

Bent u ondernemer en door corona in acute financiële problemen gekomen? Dan kunt u mogelijk een beroep doen op de Tozo-regeling. Deze is sinds vrijdag 27 maart door de Rijksoverheid opengesteld. Kijk hier of u recht heeft op de Tozo-regeling, en vraag dan de regeling direct aan.

Heeft u op dit moment al een lopende Bbz- uitkering (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) dan kunt u geen aanvraag voor Tozo doen, omdat u al gebruik maakt van een passende vangnetregeling. Dit heeft de Rijksoverheid zo bepaald.

Reguliere regeling Bbz

Heeft u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het u (tijdelijk) niet meer om rond te komen? Bent u een zelfstandige ondernemer en heeft u schulden? Moet u uw bedrijf afbouwen en beëindigen? Of ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u voor uzelf beginnen? Het Team Zelfstandigen adviseert u gratis en vertelt u wat mogelijk is vanuit de gemeente.

De leden van het Team Zelfstandigen

Ander werk

Door het coronavirus bent u misschien tijdelijk niet in staat bent om als zzp-er in uw inkomen te voorzien. Mogelijk kunt en wilt u wel ander werk doen. Ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds vacatures. Als u graag zo snel mogelijk aan de slag wil, dan kunt u zich via de website van het Werkgeversservicepunt (WSP) melden. Een medewerker van het WSP neemt dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Komt u in aanmerking voor de reguliere regeling?

Doe de check en vraag aan (let op: dit is niet de regeling ivm corona).

De reguliere regeling (niet-corona)

Voor wie?

U werkt al minstens 1.5 jaar als zelfstandige en u bent in financiële problemen gekomen. Uw inkomen is tijdelijk niet genoeg om van rond te komen.

Meld u dan eerst aan bij het Geldloket Amersfoort. Zij maken met u een plan van aanpak om uw schulden op te lossen.

U ontvangt een bijstandsuitkering en u wilt een eigen bedrijf starten. U weet nog niet precies hoe. Misschien heeft u vragen: welke papieren heb ik nodig? Zijn mijn plannen haalbaar? Waar vind ik een geschikt pand? Kom ik in aanmerking voor een krediet? Onderaan de pagina ziet u een video waarin 3 ondernemers, die met behulp van een traject vanuit de bijstand zijn gestart als zelfstandige, hun ervaringen delen.

Iedere twee maanden organiseert het Team Zelfstandigen vrijblijvend een informatiebijeenkomst over dit starterstraject. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk en kan alleen via klantmanager of trajectbegeleider. De data voor 2020 zijn:

  • 9 juli 2021
  • 10 september 2021
  • 5 november 2021

Tijd en plaats: 13:00-15:00 uur, Smallepad 3 te Amersfoort.

U bent zelfstandig ondernemer, geboren voor 1 januari 1960 en u heeft de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt. U heeft niet meer voldoende inkomsten, maar u wilt doorgaan met uw bedrijf.

U stopt noodgedwongen met uw bedrijf. Dit kan niet van de ene op de andere dag. Een bedrijf moet namelijk afgebouwd worden. Heeft u onvoldoende middelen om die afbouwperiode te overbruggen? Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.

U bent tussen de 55 jaar en de AOW-leeftijd en u bent door omstandigheden gedwongen om uw bedrijf te beëindigen. Dan kan er een inkomensprobleem ontstaan. Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.

U bent binnenvaartschipper met een woning in de gemeente Amersfoort. Of u heeft geen woning op de wal en bent met uw schip gestrand in de gemeente Amersfoort. En heeft u een financieel probleem wat u niet elders kunt oplossen.

Hoe regel ik als ZZP-er mijn geldzaken?

Bent of wordt u ZZP-er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Gebruik dan het Geldplan ZZP. Daarin krijgt u tips voor úw situatie.

Video

Brochure

Contact

Team Zelfstandigen: Ruud Ankersmit, Ralf Timmer, Peter Hayes, Marcel Tuinhout en Frederiek Goudswaard

14 033

teamzelfstandigen@amersfoort.nl