Financiële hulp voor ondernemers

Gratis advies en financiële hulp voor zelfstandig ondernemers.

Financiële hulp voor ondernemers

Heeft u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het u (tijdelijk) niet meer om rond te komen? Bent u een zelfstandige professional en ondernemer en heeft u schulden? Moet u uw bedrijf afbouwen en beëindigen? Of ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u voor uzelf beginnen? Het Team Zelfstandigen adviseert u gratis en vertelt u wat mogelijk is vanuit de gemeente.

De leden van het Team Zelfstandigen

Voor wie?

Starters

U ontvangt een bijstandsuitkering en u wilt een eigen bedrijf starten. U weet nog niet precies hoe. Misschien heeft u vragen: welke papieren heb ik nodig? Zijn mijn plannen haalbaar? Waar vind ik een geschikt pand? Kom ik in aanmerking voor een krediet? Onderaan de pagina ziet u een video waarin 3 ondernemers, die met behulp van een traject vanuit de bijstand zijn gestart als zelfstandige, hun ervaringen delen.

Iedere twee maanden organiseert het Team Zelfstandigen vrijblijvend een informatiebijeenkomst over dit starterstraject. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk en kan alleen via klantmanager of trajectbegeleider. De data voor 2020 zijn:

  • 10 januari 2020
  • 6 maart 2020
  • 1 mei 2020
  • 3 juli 2019
  • 4 september 2020
  • 6 november 2020

Tijd en plaats: 13:00-15:00 uur, Smallepad 3 te Amersfoort.

Gevestigde zelfstandigen met inkomenstekort

U werkt al minstens 1.5 jaar als zelfstandige en u bent in financiële problemen gekomen. Uw inkomen is tijdelijk niet genoeg om van rond te komen.

Gevestigde zelfstandigen met schulden

Meld u dan eerst aan bij het Geldloket Amersfoort. Zij maken met u een plan van aanpak om uw schulden op te lossen.

Oudere zelfstandigen

U bent een zelfstandig ondernemer tussen de 55 jaar en de AOW-leeftijd. U heeft niet meer voldoende inkomsten, maar u wilt doorgaan met uw bedrijf.

Zelfstandigen die op korte termijn hun bedrijf sluiten

U stopt noodgedwongen met uw bedrijf. Dit kan niet van de ene op de andere dag. Een bedrijf moet namelijk afgebouwd worden. Heeft u onvoldoende middelen om die afbouwperiode te overbruggen? Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.

Oudere zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen

U bent tussen de 55 jaar en de AOW-leeftijd en u bent door omstandigheden gedwongen om uw bedrijf te beëindigen. Dan kan er een inkomensprobleem ontstaan. Neem contact op vóórdat u stopt met uw bedrijf.

Komt u in aanmerking?

DOE DE CHECK EN MAAK EEN AFSPRAAK

Video

Brochure

Contact

Team Zelfstandigen: Ruud Ankersmit, Ralf Timmer, Peter Hayes en Marcel Tuinhout

14 033

teamzelfstandigen@amersfoort.nl