Coach Participatie en Inkomen

De coaches Participatie en Inkomen helpen inwoners die zijn vastgelopen door financiële problemen. Zij adviseren welke stappen je kunt nemen om je financiële situatie te verbeteren en weer grip te krijgen op je leven.

Coach Participatie en Inkomen

Over de coaches Participatie en Inkomen

De coaches Participatie en Inkomen zijn actief voor de gemeenten Amersfoort en Leusden. Zij werken zoveel mogelijk binnen de wijk. Daardoor hebben zij goed contact met de sociale partners in deze wijken. Bijvoorbeeld met de wijkteams, Indebuurt033 en de buurthuizen. De coaches werken daarnaast samen met veel andere organisaties, zoals het UWV, GGZ en schuldhulpverlening.

De begeleiding van de coaches Participatie en Inkomen duurt vaak kort. Soms heb je langer contact. Stap voor stap helpt de coach je tot je zelf weer verder kunt. Of tot je bent doorverwezen naar de juiste instantie die jou verder kan helpen. Vaak gaan de coaches Participatie en Inkomen bij het eerste gesprek (intakegesprek) op huisbezoek. Maar zij kunnen je ook uitnodigen bij hen op kantoor op de Stadsring 75.

Een aantal voorbeeldvragen waarmee de coaches je kunnen ondersteunen en adviseren:

 • Kom je regelmatig geld tekort voor de dingen die voor jou belangrijk zijn in het leven?
 • Kun je jouw rekeningen niet meer betalen, omdat je structureel een te laag inkomen hebt, of heb je veel extra noodzakelijke kosten?
 • Maak je je post niet meer open? En/of ben je het overzicht kwijt in je financiën?
 • Gaat er iets in je financiële situatie veranderen waardoor er minder geld binnenkomt? Bijvoorbeeld omdat je minder gaat werken, door een echtscheiding of verhuizing?
 • Wil je weten voor welke minimaregelingen je in aanmerking komt?

Neem contact op met de coach Participatie en Inkomen als je een van deze vragen herkent. Of als je een andere financiële vraag hebt. Het doel van de coach is dat je weer vrolijk naar de toekomst kijkt en minder financiële zorgen hebt.

Voor wie?

Als inwoner van Amersfoort of Leusden kun je ondersteuning van een coach Participatie en Inkomen krijgen als:

 • Je een laag inkomen hebt (rond het minimum);
 • Je een hoger inkomen hebt met daarnaast hoge lasten, zoals een hypotheek of andere schulden.

Hulp van de coach Participatie en Inkomen

Met de coach Participatie en Inkomen kun je werken aan je financiële problemen, maar ook aan andere lastige zaken. Bijvoorbeeld:

 • je wilt ondersteuning bij het vinden van zorg of hulp
 • je wilt weer contact maken met anderen en activiteiten ondernemen
 • je wilt je eigen zaken weer kunnen regelen
 • je wilt het contact met je woningcorporatie/verhuurder verbeteren

Je krijgt een vaste contactpersoon die je ondersteunt tot je weer verder kunt. Een traject kan korter of langer duren. Soms is een gesprek voldoende en soms houd je langere tijd contact.

  Aanvragen en contact

  Wil je hulp van een coach Participatie en Inkomen? Bel dan 14 033, vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar cpi@amersfoort.nl.

  CONTACTFORMULIER

  Je kunt ook contact opnemen met je klantmanager of trajectbegeleider. Een bericht sturen via WhatsApp kan ook: 06 5750 5302. Vraag naar een coach Particpatie en Inkomen en kom in contact.

  Op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur zit een coach Participatie en Inkomen bij Voedselbank Amersfoort aan de Argonweg 10. Loop gerust even binnen.