Trouwlocaties

Algemeen

In Amersfoort kun je trouwen in het Oude stadhuis of op een van de andere trouwlocaties in de gemeente. Voor de eenvoudige en gratis plechtigheden kun je terecht in het stadhuis. Ook trouwen op een zelfgekozen locatie is mogelijk.

Oude stadhuis

De gemeente heeft 2 stijlvol ingerichte trouwzalen in het oude stadhuis, een historisch pand aan Westsingel 43. De grote zaal heeft 55 zitplaatsen, de kleine zaal 35 zitplaatsen.

Trouwtijden

Maandag tot en met zaterdag tussen 9.30 en 16.30 uur.

Het is niet mogelijk om bij het Oude Stadhuis te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan op dagen dat het gemeentehuis gesloten is. Bijvoorbeeld op feestdagen of op voor de gemeente verplichte vrije dagen.

Bereikbaarheid en parkeren

Voor de ceremonie kom je binnen aan de voorzijde van het oude stadhuis, aan Westsingel 43. Na de ceremonie verlaat je het pand aan de achterzijde, aan Stadhuisplein 5. In de directe omgeving van het stadhuis is parkeergarage Stadhuisplein. Ook zijn er meerdere parkeerplaatsen voor (betaald) kort parkeren en voor mindervaliden. Op ongeveer 3 minuten loopafstand liggen nog 2 parkeergarages. Op de website van Parkeerservice vind je meer informatie over parkeren.

Huisregels

Deze acties zijn niet mogelijk in het oude en nieuwe stadhuis:

  • strooien van bijvoorbeeld rijst of confetti, ook niet buiten
  • (huis) dieren in het stadhuis
  • het oplaten van wensballonnen of kaarszakken
  • het loslaten van duiven

Een goed alternatief is bellen blazen. Laat je deze huisregels ook aan je gasten weten?

Afbeelding van grote trouwzaal en kleine trouwzaal

Het stadhuis

De eenvoudige en de gratis plechtigheden zijn altijd in het stadhuis op Stadhuisplein 1, in de trouwkamer. Meer over de gratis en eenvoudige ceremonie lees je op de pagina Trouwen en geregistreerd partnerschap.

Zelfgekozen locatie

Als je zelf een locatie kiest, vul dan de instemmingverklaring in samen met de beheerder/eigenaar van de locatie. Deze verklaring kun je volledig ingevuld en ondertekend uploaden als je huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de gemeente meldt.