Toegankelijk evenement

Algemeen

Amersfoort streeft naar evenementen en festivals die voor iedereen toegankelijk zijn.

Advies

Amersfoort wil een stad zijn waar iedereen op dezelfde manier kan meedoen in de maatschappij, ongeacht beperkingen door een handicap of chronische ziekte.

Een toegankelijk evenement vraagt om aanpassingen. Een invalidetoilet, oprijplaten en een rolstoelpodium zijn pas het begin. Via organisaties als HandicapNL en de Coalitie voor Inclusie kun je advies krijgen van van ervaringsdeskundigen. Van communicatie vooraf tot de uitvoering. Kijk voor meer informatie op de website van HandicapNL of op de website van de Coalitie voor Inclusie.

Daarnaast nemen de ervaringsdeskundigen van Onbeperkt Amersfoort je graag mee in hun beleving van jouw evenement. Je kunt ze om advies vragen voorafgaand aan je evenement om deze toegankelijker te maken. Met een bezoek tijdens de opbouw helpen ze je graag. 

Handleiding

Gebruik als handleiding de routekaart voor inclusieve festivals om je evenement toegankelijker te maken. Die vind je op de website van de Coalitie voor Inclusie.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je zelf een evenement organiseren? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Evenement organiseren en blijf op de hoogte van alle mogelijkheden.

Aanmelden