Projectsubsidies professionele kunst en cultuur

Het doel van deze subsidieregeling is het aanjagen van culturele en kunstprojecten van professionals in Amersfoort, voor Amersfoorters en/of de ontwikkeling van Amersfoortse talenten. De projecten versterken, verbreden of vernieuwen het culturele klimaat in Amersfoort én dragen bij aan een aantrekkelijke en verbonden stad. De projecten vergroten de samenwerking met instellingen/partners binnen en buiten het culturele veld in de stad.

Projectsubsidies professionele kunst en cultuur

Op dit moment is het niet mogelijk om deze subsidie aan te vragen.

In 2021 zijn de projectsubsidies anders dan andere jaren. Het totale subsidiebedrag is opgehoogd. Dit jaar mogen ook basisinstellingen en meerjarig gesubsidieerde instellingen aanvragen. De voorwaarden zijn ook aangepast.

Alle informatie die u nodig heeft voor de aanvraag, kunt u lezen in de regeling.

Planning

Aanvraag Pitch Spreekuur
Ronde 1 Van 14 mei t/m 4 juni 22, 23, 28 of 29 juni Dinsdag 18 mei van 10.00 tot 12.00 uur Dinsdag 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur
Ronde 2 Van 6 augustus t/m 17 september 4, 7, 12 of 13 oktober Donderdag 15 juli van 10 – 12 uur Donderdag 9 september van 10.00 tot 12.00 uur

Spreekuur

Onze adviseur denkt graag met u mee over uw project of uw aanvraag tijdens een spreekuur. Een gesprek duurt ongeveer 20 minuten. Vanwege de huidige corona-maatregelen vinden de spreekuren digitaal plaats.

Stuur een e-mail naar ondersteuning Ondersteuning-WW@amersfoort.nl om een uitnodiging voor het gesprek te ontvangen.

Voorwaarden

Bedrag Begroting
Van € 5.000,- tot € 15.000,- De begroting mag voor 100% uit de subsidie bestaan
Van € 15.000,- tot € 25.000,- De begroting mag voor 60% uit de subsidie bestaan

Aanvragen van een individuele maker gericht op talentontwikkeling, kunnen een subsidie krijgen van € 500,- voor het professionaliseren van hun onderneming. Dien een motivatie in om te laten zien wat u met het bedrag wilt bereiken.

Aanvragen

Op dit moment is het niet mogelijk om deze subsidie aan te vragen.

Vergunningen

Als voor het project een vergunning verplicht is, dan kennen we de subsidie onder voorbehoud toe. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning. U kunt een vergunning aanvragen bij het Vergunningenloket.

Contact

Yvette Kamsteeg

YJH.kamsteeg@amersfoort.nl
Let op: stukken voor de aanvraag stuurt u naar: subsidies@amersfoort.nl

14 033

Voordekunst

Amersfoortse kunstenaars kunnen ook een crowdfundingcampagne starten via voordekunst.

De gemeente Amersfoort is matchingspartner van dit platform.