Subsidies en regelingen voor verduurzaming ondernemers

Algemeen

De overheid stimuleert ondernemers en bedrijven om duurzame maatregelen uit te voeren bij bedrijfspanden. Op landelijk, provinciaal en lokaal niveau zijn er interessante subsidies en regelingen.

Gratis hulp bij het financieren van verduurzaming

Amersfoortse ondernemers en bedrijven krijgen gratis hulp van subsidieadviesbureau Erac bij financiering voor verduurzaming.

Ten eerste bieden zij een helpdesk voor oriĆ«nterende vragen over subsidies voor verduurzaming op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Bijvoorbeeld vragen over de financieringsmogelijkheden voor een verduurzamingsmaatregel, over een specifieke subsidieregeling, het aanvragen van een subsidie of het verantwoorden van een toegekende subsidie. 

Ook bieden zij gratis een maatwerktraject bestaande uit een intakegesprek, financieringsadvies en hulp bij het voorbereiden van een aanvraag. Denk bij een financieringsadvies aan een overzicht van kansrijke subsidies specifiek voor jouw bedrijf en verduurzamingsplannen en aan inzicht in wat je nodig hebt om aan de subsidievoorwaarden te kunnen voldoen.

E-mail: subsidiehelpdesk@erac.nl

Telefoon: 088 452 71 00 (maandag tot en met donderdag 09.00 - 17.00)

Landelijk

Raadpleeg de subsidie- en financieringswijzer van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vind je een overzicht van landelijke regelingen op maat.

Provinciaal

Provincie Utrecht heeft subsidies vanuit het programma Energietransitie 2020-2025. 

Lokaal

Gratis onafhankelijk advies voor zonnepanelen op grote bedrijfsdaken

Benieuwd of zonnepanelen op jouw grote bedrijfsdak mogelijk en rendabel zijn? We snappen dat er veel vragen zijn over netcongestie, dakconstructie of financiering. Daarom kunnen Amersfoortse ondernemers met een dak dat groter is dan 300 m2 gebruik maken van een onafhankelijke adviseur van Soft Energy.
De adviseur biedt een quickscan, gelijktijdigheidsanalyse en technische inventarisatie aan, betaald door de gemeente. Er is beperkt budget beschikbaar, dus wees er snel bij.

Meer informatie over de adviesmogelijkheden en aanmelden vind je op de website van Soft Energy(link is extern). Heb je vragen of twijfels of je gebruik kunt maken van deze dienst? Vul dan ook het aanmeldformulier in, Soft Energy neemt contact met je op. 

Subsidieregeling Groene Daken voor bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed

Wil je een groen dak laten aanleggen op je bedrijfspand? Mooi! Je kan nu subsidie aanvragen voor het materiaal van het groene dak. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze subsidie vind je op deze pagina over de Subsidieregeling Groene Daken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van jouw onderneming? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Meer weten over duurzaam ondernemen? Het platform AmersfoortDuurzaam.nl staat vol met  voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.