Subsidies en regelingen voor verduurzaming

Algemeen

De overheid stimuleert ondernemers en bedrijven om duurzame maatregelen uit te voeren bij bedrijfspanden. Op landelijk, provinciaal en lokaal niveau zijn er interessante subsidies en regelingen.

Landelijk

Raadpleeg de subsidie- en financieringswijzer van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vind je een overzicht van landelijke regelingen op maat.

Provinciaal

Provincie Utrecht heeft subsidies vanuit het programma Energietransitie 2020-2025. Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Utrecht.

Lokaal

Haalbaarheidsonderzoek zonnepanelen

Amersfoortse bedrijven kunnen nu gratis een haalbaarheidsonderzoek naar zonnepanelen laten uitvoeren. Zo krijg je concreet inzicht in het technische en financiële rendement van zonnepanelen op jouw bedrijfsdak. Dit resulteert in een businesscase op maat. Kijk op www.energiescanamersfoort.nl.

Gratis onderzoek naar de constructie van je bedrijfsdak

Met de resultaten van het dakconstructieonderzoek kom je erachter of je bedrijfsdak geschikt is voor een groen dak en/of zonnepanelen. Wist je dat een groen dak in veel gevallen zorgt voor een hoger rendement van zonnepanelen? Kijk op www.amersfoortduurzaam.nl.

Subsidieregeling Groene Daken voor bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed

Wil je een groen dak laten aanleggen op je bedrijfspand? Mooi! Je kan nu subsidie aanvragen voor het materiaal van het groene dak. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze subsidie vind je op deze pagina over de Subsidieregeling Groene Daken.

Gratis advies over vergroening van het eigen terrein rondom je bedrijf

Met het groenadvies krijg je een schets van het eigen terrein rondom je bedrijf, waarin kansen staan aangegeven voor het planten van bomen, bloemen, heggen en andere vergroeningsopties. Doel hiervan is om de bedrijfsomgeving aantrekkelijker en leefbaarder te maken en de biodiversiteit te vergroten. Dit komt de bedrijfsvoering ook ten goede. Kijk op www.amersfoortduurzaam.nl.

Hulp van energieadviseur

Adviseurs van Klimaatroute bieden gratis en vrijblijvend energieadvies aan en hulp bij financieringsmogelijkheden. Dit gebeurt in opdracht van Gemeente Amersfoort. Uit ervaring blijkt dat met deze hulp na 2-3 jaar gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten kan worden bespaard. 

Jouw persoonlijke energieadviseur voert een energiescan uit in het pand waar jouw bedrijfsvoering plaatsvindt. Alle bespaarmogelijkheden worden opgenomen in een helder adviesrapport. Wil je aan de hand van dit rapport maatregelen laten uitvoeren? Mooi! De adviseur van Klimaatroute begeleidt je daarna één jaar lang gratis bij:

  • het opvragen en vergelijken van offertes;
  • het aanvragen van relevante subsidies; 
  • advies over financiële mogelijkheden.

Voor vragen of zelf aanmelden kun je mailen naar aanmelden@klimaatroute.nl of bellen naar 020-700 94 38

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van jouw onderneming? Stuur een e-mail naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Meer weten over duurzaam ondernemen? Het platform AmersfoortDuurzaam.nl staat vol met  voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.