Nieuws

Nieuws

 • Samenvatting collegebesluiten 6 juni 2023

  Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Bekijk de lijst van deze besluiten, met korte toelichtingen per besluit.

 • Bijeenkomst over verplaatsbare woningen in Vathorst-Bovenduist

  In Amersfoort blijft de vraag naar woningen hoog. Vooral aan betaalbare sociale huurwoningen voor starters en statushouders is een groot tekort. Om dit woningtekort op korte termijn te verkleinen, wil de gemeente 300 verplaatsbare woningen bouwen op een locatie waar een nieuwe woonwijk is gepland: Vathorst-Bovenduist. Op donderdagavond 22 juni 2023 organiseren de gemeente en woningcorporatie de Alliantie een bijeenkomst over dit idee.

 • Meepraten over dierenwelzijn in Amersfoort? Meld je aan!

  Op maandagavond 19 juni 2023 houden we een bijeenkomst over dierenwelzijn in Amersfoort. Iedereen die een mening of ideeën heeft over dieren in onze stad is van harte welkom. De bijeenkomst is in het Groene Huis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

 • Aanmelden voor Veteranendag Amersfoort en Leusden

  Op maandag 19 juni 2023 organiseren de gemeenten Amersfoort en Leusden Veteranendag. De bijeenkomst is in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Veteranen kunnen zich hiervoor aanmelden.

 • Starterslening weer beschikbaar

  Het is voor starters op de woningmarkt moeilijk om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom heeft de gemeente Amersfoort al enige jaren de starterslening. De gemeenteraad heeft op 30 mei 2023 een nieuwe tranche beschikbaar gesteld. Starters die aan de voorwaarden voldoen kunnen een aanvraag indienen.

 • MetMaya levert vanaf 2024 gespecialiseerde jeugdhulp in regio Amersfoort

  Dichterbij huis passende hulp en ondersteuning krijgen, betere samenwerking tussen hulpverleners, vaste gezichten en voorkomen van uithuisplaatsingen. In de regio Amersfoort is dat de ambitie voor kinderen, jongeren en gezinnen. Vanaf 1 januari 2024 realiseren de gemeenten deze ambitie met MetMaya.

 • Meer ruimte voor groen door nieuw parkeerbeleid

  Om van Amersfoort een groene, leefbare en gezonde stad te maken, wil het college van burgemeester en wethouders in de toekomst de openbare ruimte in straten anders inrichten. In plaats van straten die vol staan met auto’s moet er meer ruimte komen voor groen, klimaatbestendige maatregelen en spelen.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd het laatste nieuws in je mailbox? Abonneer je op de AmersfoortMail of 1 van onze andere nieuwsbrieven.

Aanmelden

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.