Kom werken in een stembureau

Algemeen

Op 22 november 2023 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer en het Raadgevende Referendum parkeren. Voor een goed verloop van het stemmen in het stembureau zijn wij nog dringend op zoek naar voorzitters van het stembureau.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website https://mijnstembureau-amersfoort.nl. Je kunt daar jouw keuze maken in functie en dag. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met alle informatie.

Op dit moment hebben we voldoende stembureauleden. We zoeken nog wel voorzitters, waarnemende voorzitters en tellers voor op de avond van de verkiezingen vanaf 20.45 uur.

 

Wervingsvideo stembureaus

De werkzaamheden op verkiezingsdag in het stembureau

Als stembureaulid leid je met de andere stembureauleden het stemmen in goede banen. Van het aannemen van de stempas, controle van de identiteitsgegevens van de stemmer tot het aanreiken van het stembiljet en toezien op het inleveren van het stembiljet in de juiste stembus. ’s Avonds help je bij het tellen van de stemmen. Er zijn twee ploegen op woensdag: 7.00 – 14.00 en 13.30 – 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur tellen de ochtend- en middagploeg samen de stemmen op partijniveau.

De voorzitters van het stembureau coördineren het team van stembureauleden en zien toe op juiste uitvoering van de taken. De voorzitters leveren ook aan het einde van de dag de uitslag van het stembureau in.  
 

De werkzaamheden bij de Centrale Stem Opneming

Als teller voor de CSO hertel je samen met de andere tellers de stemmen op donderdag, ook op kandidaatniveau. De CSO vindt plaats in sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3 in Amersfoort. Het tellen duurt van 9.00 tot 20.00 uur of tot dat het tellen eerder klaar is. Is het tellen donderdag 23 november niet klaar, dan maakt de reserveploeg het vrijdagochtend verder af vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur.
Opleiding en ervaring zijn niet nodig.

Vergoedingen

Wil je komen helpen? Als stembureaulid, stembureauvoorzitter, teller of telploegleider krijg je een korte training via internet. De nieuwe voorzitters worden daarnaast nog uitgenodigd voor een klassikale training.  
Vergoedingen:

  • Voorzitter stembureau op woensdag = € 210,- per dag 
  • Lid stembureau op woensdag = € 185,- per dag 
  • Teller CSO (op donderdag) = € 130,- per dag
  • Teller op de dag van de verkiezing (vanaf 20.45 uur tot einde) = € 50,-