Inzameling van afval

Algemeen

In Amersfoort haalt ROVA het huishoudelijke afval op. Inwoners doen het afval in een eigen container of in een container die in de buurt staat.

Welke container gebruik je

  • Heb je een woning met een eigen tuin of berging, dan heb je meestal een eigen container voor gft (groente, fruit en tuinafval), pmd en papier. In de afvalkalender lees je wanneer je de container buiten kunt zetten. Je kunt ook de containers in de buurt van je woning gebruiken. 
     
  • Woon je in een flat, appartement of ander wooncomplex zonder tuin of ruimte om een eigen container neer te zetten? Dan kun je de containers bij jouw in de buurt gebruiken voor pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons), oud papier en restafval. Voor het weggooien van restafval kun je bij ROVA een afvalpas aanvragen. Vul op rova.nl je adres in en bekijk op de kaart alle plekken waar de containers staan.  
     
  • Woon je in een benedenwoning van een flat, appartement of ander wooncomplex en heb je een eigen tuin of berging? Dan kun je gratis een eigen container aanvragen bij ROVA. Bel daarvoor het klantcontactcentrum van ROVA via telefoonnummer 033 422 85 00

Waar staan de containers

Vul je postcode in op www.rova.nl/inwoners om de containers in de buurt te vinden. Je hebt een ROVA-pas nodig om de containers voor restafval te openen.

Legen containers

Wil je weten wanneer ROVA bij jou in de wijk de containers komt legen? Kijk op de afvalkalender op www.rova.nl/afvalkalender of download de gratis ROVA-app in de appstore op je mobiel of tablet.

Bedrijfsafval

Bedrijven, instellingen en andere organisaties moeten zelf zorgen voor de inzameling van hun afval. Hiervoor kunnen zij een contract afsluiten met een gemeentelijk, regionaal of particulier inzamelingsbedrijf. Zij mogen afval naar het milieubrengstation brengen. Daar moeten zij dan wel voor betalen.