Garantstelling of logiesverstrekking

Algemeen

Een garantstelling betekent dat je verantwoordelijk bent voor de kosten van je gast. Een logiesverstrekking betekent dat je gast bij jou in huis logeert tijdens zijn verblijf in Nederland.

Voor wie

Je krijgt iemand op bezoek uit het buitenland. Diegene blijft hier korter dan 3 maanden en heeft daarvoor een visum nodig. Om dat te krijgen heeft hij jouw verklaring nodig.

Meer informatie over de garantstelling/logiesverstrekking is te vinden op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Hoe werkt het

Je vult eerst het formulier garantstelling/logiesverstrekking zelf thuis in. Dat formulier kun je hieronder downloaden. Onderteken het formulier nog niet! Dit doe je aan de balie in het stadhuis. Maak daarvoor een afspraak.

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap en geef je een garantverklaring af? Dan moeten jij en je partner beiden persoonlijk aan de balie komen.

Meenemen

  • een geldig legitimatiebewijs
  • het ingevulde en nog niet ondertekende formulier garantstelling

Kosten

Het aanvragen van een garantverklaring kost € 16,60.

Je kunt in het stadhuis alleen pinnen. Is dat voor jou niet mogelijk? Bel dan met 14 033. Dan zoeken we samen naar een passende betaalwijze.