Fondsen welzijn en gezondheid

Algemeen

Heb je een goed idee op het gebied van welzijn en gezondheid en wil je daarmee van start gaan? Dan heb je waarschijnlijk geld nodig. Naast subsidies van de overheid (zoals die van de gemeente Amersfoort) kun je als persoon of organisatie vaak ook geld bij een fonds aanvragen.

Fondsen

Een fonds is geld van bijvoorbeeld een bedrijf, organisatie of een persoon. Dat geld wordt ingezet voor een positieve verandering in de samenleving en om mensen te ondersteunen. Bekende fondsen zijn VSBfonds, het Oranje fonds, Stichting Doen en KFHeinfonds. Er zijn honderden fondsen in Nederland. Elk fonds heeft een eigen doelstelling. Wanneer jouw project of activiteit past bij het doel van het fonds, kun je een aanvraag doen.

Welk fonds past bij jouw idee?

Via internet kun je veel informatie vinden. Hierbij een paar tips:

Fondsenboek

Een volledig overzicht van fondsen vind je in het Fondsenboek 2024 (Amsterdam University Press). voor 129,- kan je het Fondsenboek 2024 in boekvorm bestellen. Een jaarabonnement op het online fondsenboek kost 125,-. Je kunt het fondsenboek ook lenen bij de Bibliotheek Eemland. 

Indebuurt033

Indebuurt033 ondersteunt namens de gemeente Amersfoort inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Je kunt contact opnemen met de buurtnetwerker van Indebuurt033 voor ondersteuning en advies voor jouw project. Zij weten welke fondsen beschikbaar zijn, kunnen helpen bij de aanvraag en kunnen, indien gewenst, verwijzen naar trainingen over fondsenwerving 

Subsidies

Op de subsidiepagina van de Gemeente Amersfoort vind je uitgebreide informatie over de diverse subsidies die beschikbaar zijn voor bewoners, bedrijven en organisaties binnen onze gemeente.