Exploitatie horeca-inrichting

Algemeen

Als je een horecabedrijf wilt starten, wijzigen of overnemen, heb je een exploitatievergunning nodig. Het kan zijn dat je nog meer vergunningen nodig hebt voor je bedrijf. Overleg daarvoor eerst met het Vergunningenloket.

Wijziging doorgeven

Veranderen de leidinggevenden en heb je een alcoholvrij horecabedrijf? Dan moet je dat via een wijziging aanvragen. Dat kan via onderstaand formulier:

Voor dit formulier heb je DigiD of eHerkenning nodig.

Melding doen

Verandert de inrichting door een verbouwing? Wil je een ruimte in het pand gaan gebruiken voor horeca-activiteiten die nog niet in de vergunning is opgenomen? Of wil je de openingstijden veranderen? Dan kun je dat aanvragen met het wijzigingsformulier:

Aanvragen

Een exploitatievergunning vraag je aan door het Aanvraagformulier horeca-exploitatievergunning en het Vragenformulier wet Bibob in te vullen en op te sturen. Deze formulieren kun je hieronder downloaden.

In het formulier staat welke bijlagen in jouw situatie nodig zijn. Soms is ook een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Het aanvraagformulier hiervoor kun je ook hieronder downloaden. We handelen je aanvraag af binnen 8 weken.

Kosten

Wat de kosten van de vergunning zijn, ligt aan jouw situatie. Raadpleeg hiervoor de Legesverordening.

Contact

Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met het Vergunningenloket. Bel daarvoor naar 14 033 of stuur een mail naar vergunningenloket@amersfoort.nl.